مهاجرت به فنلاند

فنلاند یکی از کشورهای نوردیک اروپا است که به دلایل مختلفی از جمله اقتصاد قدرتمند، رفاه بالا، سیستم آموزشی پیشرفته و میزان وقوع جرم و جنایت بسیار پایین، افراد زیادی را از نقاط مختلف جهان که مایل به زندگی، کار، تحصیل یا پیوستن به اعضای خانواده خود هستند، به خود جذب می­کند. مهاجرت به فنلاند در دهه­های اخیر افزایش یافته است و علاوه بر مزایای این کشور برای مهاجران، در سمت مقابل نیز تنوع و غنای بیشتری را برای جامعه و فرهنگ فنلاند به ارمغان آورده است. با این حال، مهاجرت چالش­ها و فرصت­هایی را هم برای تازه واردان و هم برای شهروندان کشور میزبان ایجاد می­کند. در ادامه این مقاله به شرایط و دلایل مهاجرت به فنلاند، مراحل درخواست برای اقامت و همچنین هزینه­های کلی مهاجرت و زندگی در فنلاند خواهیم پرداخت.

مشاوره رایگان فوری

با ما در ارتباط باشید و سوالات ، ابهامات و نگرانی‌های خود را از طریق راه‌های ارتباطی با ما در میان بگذارید.

موسسه مهاجرتی میرداماد مهاجرت را برای شما آسان ، سریع و بدون دغدغه می‌کند.

رزرو مشاوره تخصصی

مشاوره رایگان تهران 021-88724227
مشاوره رایگان شیراز 071-91009294

مشاوره رایگان فوری



    فنلاند کشوری زیبا و جذاب در شمال اروپا و هشتمین کشور بزرگ این قاره است. این کشور به دلیل پیشرو بودن در فناوری روز دنیا، طبیعت خیره کننده، آموزش با کیفیت بالا و مردم شاد شناخته شده است. فنلاند همچنین به دلیل داشتن بیش از 180000 دریاچه، به سرزمین هزار دریاچه معروف است. همه این موارد در کنار هم، فنلاند را به یک کشور ایده­آل برای مهاجرت افراد تبدیل می­کند. طبق آمار وبسایتStatistics Finland، در انتهای سال 2021، تعداد شهروندان خارجی ساکن فنلاند 293607 نفر بود که 5.3% از کل جمعیت کشور را تشکیل می­داد. بیشترین گروه از شهروندان خارجی از کشورهای استونی، روسیه، عراق، سوئد و سومالی می­باشند و رایج­ترین زبان­های خارجی که در فنلاند صحبت می­شود روسی، استونیایی، عربی، سومالیایی و انگلیسی هستند.

    انواع روش های مهاجرتی

    دلایل مهاجرت به فنلاند

    بر اساس نیازهای هر فرد، دلایل مختلفی برای مهاجرت به فنلاند می­تواند وجود داشته باشد باشد. رایج­ترین دلایل مهاجرت عبارتند از:

    • کار در فنلاند: فنلاند تقاضای بالایی برای نیروی ماهر در بخش­های مختلف مانند فناوری اطلاعات، مراقبت­های بهداشتی، مهندسی و آموزش دارد. بسیاری از افراد خارجی بسته به شرایط و قراردادهایشان برای کار موقت یا دائم به فنلاند می­روند. برخی از آن­ها نیز خوداشتغال یا کارآفرین هستند که کسب و کار خود را در فنلاند راه اندازی می­کنند.
    • تحصیل در فنلاند: فنلاند به داشتن یکی از بهترین سیستم­های آموزشی در جهان شهرت دارد که آموزش با کیفیت بالا و مقرون به صرفه را برای دانشجویان داخلی و بین المللی ارائه می­دهد. بسیاری از افراد نیز پس از فارغ التحصیلی در فنلاند می­مانند و مشغول به کار می­شوند.
    • زندگی با خانواده: برخی دیگر از افراد برای رفتن به نزد اعضای خانواده خود که در فنلاند زندگی می­کنند یا شهروند فنلاند هستند، به این کشور مهاجرت می­کنند. شرط این نوع مهاجرت بر اساس ازدواج، پارتنر رسمی یا زندگی با والدین باشد.
    • پناهندگی: افراد می­توانند در صورت داشتن معیارهای تعریف شده توسط قوانین بین المللی و ملی، جهت حفاظت از آسیب­های جدی در کشور خود، درخواست پناهندگی (Asylum) یا حمایت فرعی از کشورهای خارجی کنند. در قانون فنلاند، پناهجویان در حین رسیدگی به درخواست­هایشان حق دریافت خدمات پذیرش را دارند. کسانی که وضعیت حفاظتی دریافت می­کنند می­توانند در فنلاند بمانند و وارد جامعه شوند.
    • اخذ تابعیت: گروهی دیگر برای دریافت شهروندی فنلاند به این کشور مهاجرت می­نمایند. این گزینه دارای شرایطی خاص است. اخذ تابعیت به مهاجران همان حقوق و تعهداتی را می­دهد که شهروندان فنلاند به طور ذاتی دارا هستند.

    شرایط مهاجرت به کشور فنلاند

    شرایط مهاجرت به فنلاند به ملیت، هدف و مدت اقامت شما بستگی دارد. ملاک­های واجد شرایط بودن افراد عبارتند از:

    • شهروندان کشورهای ایسلند، لیختن اشتاین، نروژ، سوئیس و کشورهایی که برای سفر به فنلاند نیاز به ویزا ندارند: تا سقف 3 ماه نیازی به اجازه اقامت ندارند. در صورت اقامت بیش از 3 ماه باید درخواست حق اقامت ثبت کنند.
    • شهروندان سایر کشورها: باید درخواست ویزای 90 روزه ثبت نمایند. اقامت بیش از 90 روز نیازمند ثبت درخواست مجوز اقامت است.

    شرایط مهاجرت کاری به فنلاند

    در صورت داشتن پیشنهاد کاری از کارفرمای فنلاندی و دارا بودن شرایط لازم برای مهاجرت کاری به فنلاند، می­توانید برای اجازه اقامت کاری درخواست دهید. همچنین در صورت داشتن طرح کسب و کار و بودجه کافی برای راه اندازی بیزینس خود در فنلاند، می­توانید برای یک فرد کارآفرین درخواست مجوز اقامت دهید.

    شرایط مهاجرت تحصیلی به فنلاند

    اگر برای تحصیل در یک موسسه آموزشی فنلاند پذیرفته شده و پول کافی برای تامین هزینه­ های خود در طول تحصیل را داشته باشید، می­توانید برای اجازه اقامت تحصیلی اقدام کنید. همچنین در صورت توافق با یک کارفرما یا موسسه فنلاندی، می­توانید برای یک دوره کارآموزی یا تحقیقی برای اجازه اقامت اقدام کنید.

     

    با توجه به اینکه شرایط مهاجرتی هر کشوری ممکن است تغییر یا به روز شود، اطلاع از آخرین شرایط مهاجرتی می­تواند روند این کار را تسریع کند. موسسه میرداماد با بهره مندی از کارشناسان و وکلای مجرب از بهترین موسسه­های فعال در حوزه مهاجرت می­باشد. اگر قصد مهاجرت به فنلاند را دارید، می­توانید با تیم میرداماد در ارتباط باشید.

     مهاجرت به کشور فنلاند از طریق کاری، تحصیلی، موقت یا توریستی و پناهندگی امکان پذیر است

    انواع اجازه اقامت فنلاند

    چهار نوع اصلی اجازه اقامت در فنلاند بسته به هدف و مدت اقامت وجود دارد:

    1. اجازه اقامت طولانی مدت (A permit): این مجوز برای مدت معین معمولا یک ساله اعطا می­شود و قابل تمدید است. مجوز A برای تحصیلات آموزش عالی، کار، روابط خانوادگی یا سایر مواردی که نیاز به اقامت طولانی مدت در فنلاند دارد، صادر می­شود.
    2. مجوز اقامت موقت (B permit): این مجوز معمولا برای مدت کمتر از یک سال اعطا شده و قابل تمدید است. مجوز B برای تحصیلات پایین­تر، کار فصلی، کارآموزی، تحقیقات یا سایر زمینه­هایی که نیاز به اقامت کوتاه مدت در فنلاند دارند، صادر می­شود.
    3. مجوز اقامت دائم (P permit): این مجوز به مدت نامحدود برای کسانی صادر می­شود که حداقل چهار سال به طور مداوم در فنلاند با مجوز اقامت طولانی مدت یا موقت زندگی کرده­اند. اقامت دائم نیازی به تمدید ندارد.

    تابعیت فنلاند

    در صورتی که هدف شما اخذ شهروندی فنلاند است، باید شرایط زیر را داشته باشید:

    – حداقل 5 سال مستمر یا 7 سال غیر مستمر در فنلاند زندگی کنید.

    – به زبان سوئدی یا فنلاندی مسلط بوده و مدرک معتبر مربوطه را ارائه دهید.

    – محکومیت کیفری و بدهی مالیاتی معوقه یا نفقه نداشته باشید.

    مراحل اقدام برای مهاجرت به کشور فنلاند

    مراحل درخواست مهاجرت به فنلاند به ملیت، هدف و مدت اقامت شما بستگی دارد اما مراحل کلی عبارتند از:

    – جمع آوری تمامی مدارک مورد نیاز.

    – پر کردن و ثبت فرم درخواست آنلاین یا کاغذی.

    – پرداخت هزینه پردازش درخواست.

    – انتظار برای اعلام تصمیم نهایی.

    می‌توانید با مراجعه به سایت اداره مهاجرت فنلاند (www.migri.fi) اطلاعات بیشتری درباره مراحل ثبت درخواست مجوز اقامت به دست آورید و از طریق ایمیل اداره مهاجرت فنلاند نیز مسائل و ابهامات خود را جویا شوید.

    موقعیت های مهاجرتی برتر

    مدارک لازم برای مهاجرت به فنلاند

    مدارک لازم برای مهاجرت به فنلاند بسته به نوع مهاجرت شما می­تواند متفاوت باشد. برای مثال مدارک لازم جهت مهاجرت­های کاری و تحصیلی شامل موارد زیر است:

    1. مدارک مورد نیاز مهاجرت کاری:

    – پاسپورت یا سند مسافرتی معتبر.

    – فرم درخواست اجازه اقامت تکمیل شده و امضا شده.

    – یک عکس پاسپورت.

    – کپی از قرارداد کار یا پیشنهاد شغلی از طرف یک کارفرمای فنلاندی.

    – مدارک صلاحیت و رزومه کاری.

    – مدرک مهارت زبان.

    – مدارک و منابع اثبات تمکن مالی.

    – گواهی بیمه درمانی و معاینه پزشکی در صورت لزوم.

    – گواهی عدم سابقه کیفری از کشور خود.

    – رسید پرداخت هزینه.

    2. مدارک لازم برای مهاجرت تحصیلی:

    – پاسپورت یا سند مسافرتی معتبر.

    – عکس پاسپورتی.

    – نامه پذیرش از یک موسسه آموزشی فنلاند که مورد تایید وزارت آموزش و پرورش فنلاند باشد.

    – گواهی پرداخت شهریه یا گواهی بورسیه دریافتی در صورت وجود.

    – مدارک تمکن مالی. حداقل مبلغ مورد نیاز 560 یورو در ماه یا 6720 یورو در سال است.

    – گواهی بیمه درمانی که هزینه­های درمانی تا سقف 100000 یورو در فنلاند و سایر کشورهای اتحادیه اروپا را پوشش می­دهد.

    – کپی مدارک و ریز نمرات مقاطع قبلی.

    نمونه ویزاهای اخذ شده

    هزینه های مهاجرت به فنلاند

    هزینه مهاجرت به فنلاند نسبت به ملیت، هدف از مهاجرت و مدت زمان اقامت متفاوت است. در ادامه هزینه­های اعلامی از سوی اداره مهاجرت فنلاند آورده شده است:

    – شهروندان کشورهای عضو اتحادیه اروپا، ایسلند، لیختن اشتاین، نروژ یا سوئیس: برای اقامت در فنلاند تا 3 ماه نیازی به پرداخت هزینه نیست اما برای ثبت درخواست مجوز اقامت بیش از سه ماه نیاز به پرداخت 54 یورو است.

    – شهروندان کشورهایی که امکان سفر بدون ویزا به فنلاند دارند: فقط هزینه درخواست مجوز برای اقامت بیش از 3 ماه باید پرداخت شود که مبلغی بین 150 تا 600 یورو می­باشد.

    – شهروندان سایر کشورها: هزینه درخواست ویزای 90 روزه که برای بزرگسالان 80 یورو و برای کودکان 6 تا 11 سال 40 یورو است. برای اخذ مجوز اقامت نیز مبلغی بین 150 تا 600 یورو جهت ثبت درخواست باید پرداخت شود.

    هزینه های زندگی در فنلاند

    هزینه ­های زندگی در فنلاند تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند مکان، مسکن، حمل و نقل، غذا، آب و برق و هزینه های شخصی است. هزینه زندگی در فنلاند به طور متوسط 11.4% کمتر از ایالات متحده و ارزانتر از 59% کشورهای اروپای غربی است. همچنین قیمت اجاره در فنلاند به طور متوسط 55.1% کمتر از ایالات متحده است و بسته به اندازه، موقعیت و کیفیت محل اقامت متفاوت می­باشد.

    برخی از هزینه­های اصلی به طور حدودی شامل موارد زیر است:

    • متوسط هزینه ماهانه زندگی در فنلاند برای یک فرد مجرد 949.3 دلار (898.8 یورو) بدون احتساب هزینه اجاره خانه می­باشد.
    • بلیط حمل و نقل عمومی ماهانه 57 یورو و قیمت بنزین 2.03 یورو در هر لیتر است.
    • قیمت متوسط یک وعده غذایی در یک رستوران از 9 یورو برای یک ترکیب فست فود تا 80 یورو برای سه وعده­ی دو نفری متغیر می­باشد.
    • قبض آب و برق ماهانه برای یک آپارتمان دو نفره حدود 144 یورو و اشتراک اینترنت حدود 20.51 یورو است.
    • متوسط حقوق در فنلاند پس از کسر مالیات 2886 دلار می­باشد.

    هزینه تحصیل در فنلاند نیز بسته به ملیت، سطح و زبان برنامه تحصیلی شما و نوع دانشگاهی که انتخاب می­کنید بین 4000 تا 18 هزار یورو در سال متغیر است. همچنین متوسط هزینه زندگی ماهانه برای دانشجویان در فنلاند بین 700 تا 900 یورو برآورد شده است.

    درامد بالا، دسترسی به خدمات پزشکی و سیستم آموزشی با کیفیت و جامعه امن از مزایای زندگی در فنلاند است

    مزایا و معایب مهاجرت به فنلاند

    مهاجرت و زندگی در هر کشوری مزایا و معایب مربوط به خود را دارد. برخی از مزایای مهاجرت به کشور فنلاند عبارتند از:

    • دسترسی به مراقبت­های بهداشتی همگانی و آموزش عمومی با کیفیت عالی و هزینه مناسب.
    • قدرت خرید بیشتر و چشم انداز شغلی بهتر به دلیل اقتصاد قوی و نیروی کار ماهر فنلاند.
    • برخورداری از جدیدترین تکنولوژی­های روز دنیا.
    • لذت بردن از فرهنگ غنی و محیط امن فنلاند به دلیل کیفیت بالای زندگی و نرخ پایین جرم و جنایت.
    • زیستن در شادترین کشور جهان.

    با وجود اینکه کشور فنلاند برای مهاجرت آنقدر نقاط مثبت قدرتمندی دارد که بتوان بر چالش­ها و نقاط منفی آن چشم پوشید، اما مهاجرت به فنلاند دارای چالش­ها و معایبی نیز می­باشد که عبارتند از:

    • هزینه­های بالای زندگی.
    • دشواری یادگیری زبان فنلاندی که برای یافتن شغل و ادغام در جامعه تقریبا ضروری است.
    • آب و هوای سرد. دمای هوا در شمال فنلاند تا منفی 50 درجه سانتیگراد نیز کاهش می­یابد.
    • مصرف نسبتا زیاد الکل در جامعه.
    • مالیات بالا.
    • وجود تبعیض و نژادپرستی از سوی معدودی از اقشار جامعه فنلاند.

    سخن نهایی

    در این مطلب تلاش کردیم تا اطلاعات جامعی را در مورد مهاجرت به فنلاند برای شما خوانندگان ارائه دهیم. مقوله مهاجرت همواره نیازمند آگاهی به به روز ترین شرایط و قوانین کشور مقصد برای جذب مهاجران می­باشد. استفاده از تجربیات یک کارشناس یا وکیل مجرب در مسیر مهاجرت به هموارتر شدن این مسیر کمک می­کند. شما می­توانید با متخصصان ما در موسسه میرداماد در ارتباط باشید تا تمامی کارهای مهاجرتی شما با دقت بالا و در زمان مقرر انجام شود.

    سوالات متداول

    1 – اعتبار ویزای فنلاند چقدر است؟

    90 روز.

    2 – پس از چه مدت سکونت در فنلاند می­توان اقامت دائم گرفت؟

    5 سال سکونت مستمر یا 7 سال سکونت غیر مستمر.

    3 – هزینه­ های زندگی در فنلاند در ماه چقدر است؟

    بدون احتساب اجاره خانه بین 900 تا 1000 دلار برای هر نفر.

    مقالات مرتبط