تحصیل در فنلاند

رفاه، امنیت، شرایط اقتصادی مطلوب در کنار سیستم آموزشی عالی، تحصیل در فنلاند را به رویایی شیرین تبدیل کرده است. رتبه علمی نسبتا بالای دانشگاه‌های فنلاند و شهریه مطلوب آن‌ها مهاجرت تحصیلی به این کشور را توجیه‌پذیر می‌کند. برای موفقیت در این مسیر باید اطلاعات کافی درباره سیستم آموزشی، نحوه پذیرش، هزینه زندگی و شهریه دانشگاه‌های فنلاند داشته باشید.

مشاوره رایگان فوری

با ما در ارتباط باشید و سوالات ، ابهامات و نگرانی‌های خود را از طریق راه‌های ارتباطی با ما در میان بگذارید.

موسسه مهاجرتی میرداماد مهاجرت را برای شما آسان ، سریع و بدون دغدغه می‌کند.

رزرو مشاوره تخصصی

مشاوره رایگان تهران 021-88724227
مشاوره رایگان شیراز 071-91009294

مشاوره رایگان فوری



    سیستم آموزشی کشور فنلاند

    قبل از انتخاب کشور فنلاند برای تحصیل باید بدانید سال تحصیلی در این کشور به دو ترم پاییز و بهار تقسیم می‌شود. هر سال تحصیلی شامل چهار دوره آموزشی خواهد بود و دانش‌آموزان در پایان هر دوره به شرکت در امتحانات موظف هستند. زمان برگزاری امتحان نیز یک هفته است.

    دانشجویان بین‌المللی باید قبل از آغاز سال تحصیلی و در زمان تعیین‌شده از‌طرف دانشگاه باید درخواست خود را برای دریافت برنامه تحصیلی ثبت کنند. تنها در این صورت اجازه شرکت در کلاس‌ها را دریافت خواهند کرد.

    علی‌رغم اینکه در قوانین آموزشی شرایط سنی تحصیل در فنلاند، محدودیتی برای ادامه تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی وجود ندارد. مزیت اصلی مهاجرت تحصیلی به فنلاند این است که گپ یا فاصله تحصیلی در آنجا اهمیت زیادی ندارد.

    سطوح تحصیلی در کشور فنلاند

    آموزش اجباری در فنلاند برای همه افراد از 6 تا 18 سالگی اعمال می‌شود. سیستم آموزشی فنلاند را به زیر‌مجموعه‌های زیر تقسیم می‌کنند:

    • آموزش و مراقبت از دوران کودکی از یک تا 6 سالگی
    • آموزش پیش‌دبستانی از 6 تا 7 سالگی
    • آموزش پایه و تحصیلات متوسطه عمومی از 7 تا 16 سالگی
    • آموزش حرفه ای از 16 تا 19 سالگی
    • آموزش عالی
    • آموزش بزرگ‌سالان

    پس از اتمام دوره 9 ساله آموزش ابتدایی، دوره متوسطه عمومی یا متوسطه حرفه‌ای آغاز می‌شود. دوره متوسطه عمومی برای افراد علاقه‌مند به ادامه تحصیل در دانشگاه ضروری است. در اتمام این دوره مدرک صلاحیت حرفه‌ای به فارغ‌التحصیلان اعطا می‌شود.

    تحصیل در کشور فنلاند مانند سایر کشورهای اروپایی صورت می‌گیرد و اتمام دوران مدارس در این کشور اجباری است. در این دوره، علوم اساسی و پایه تدریس می‌شود و دانش‌آموزان برای ورود به مقطع بعد آماده خواهند شد. پس از آن، دانش‌آموز مجوز شرکت در دوره 3 ساله تحصیل در آموزشگاه‌های فنی را دریافت خواهد کرد. تحصیلات ابتدایی دانش‌آموزان در سن 19 سالگی به پایان می‌رسد و آن‌ها به دریافت مدرک دیپلم موفق می‌شوند.

    ویزای تحصیلی فنلاند

    مقاطع تحصیلی برای مهاجرت تحصیلی به فنلاند

    سیستم آموزشی عالی و امکان تحصیل در دانشگاه‌های برتر دنیا با هزینه مناسب، مهاجرت به فنلاند از طریق تحصیل را به گزینه مناسبی برای دانشجویان بین‌المللی تبدیل می‌کند. آموزش عالی فنلاند در مقاطع مختلفی مانند کارشناسی، ارشد و دکترا ارائه می‌شود.

    تحصیل دوره کارشناسی در فنلاند

    دوره کارشناسی در فنلاند 4 سال طول می‌کشد. دروس دانشگاه به دو زبان سوئدی یا فنلاندی تدریس می‌شود. تنها افرادی که موفق به قبولی در آزمون ورودی دانشگاه شوند مجوز شرکت در دوره کارشناسی را دریافت خواهند کرد. ارائه مدرک زبان برای اثبات تسلط دانشجویان بین‌المللی به زبان فنلاندی ضروری است. اما تحصیل در فنلاند بدون مدرک زبان نیز امکان‌پذیر خواهد بود. این افراد بعد از مهاجرت به کشور فنلاند باید در دوره‌های زبان شرکت کنند.

    تحصیل دوره کارشناسی ارشد در فنلاند

    دوره ارشد در دانشگاه‌های فنلاند حدود 2 سال طول می‌کشد. تمام دورس مقطع ارشد به زبان انگلیسی ارائه خواهد شد. شرایط تحصیل در فنلاند در مقطع ارشد شامل داشتن معدل بالای 15 و ارائه مدرک آیلتس با نمره 6.5 و بالاتر برای شرکت در این دوره الزامی است. دانشجویان غیر‌اروپایی باید شهریه بپردازند.

    تحصیل در مقطع دکترا در فنلاند

    پیش از دریافت ویزای تحصیلی فنلاند باید بدانید مدت‌زمان دوره دکترا در فنلاند بین 3 تا 4 سال خواهد بود. دروس این مقطع تحصیلی نیز به زبان انگلیسی ارائه می‌شود. معدل بالای 16 و نمره آیلتس بالای 7 برای تحصیل در این مقطع ضروری است. ادامه تحصیل در فنلاند در مقطع دکترا به برخی پیش‌شرط‌ها نیاز دارد که عبارت‌اند از:

    • یافتن یک مکان تحقیقاتی خالی در دانشگاه مقصد
    • ارتباط با اساتید تیم تحقیقاتی مربوطه
    • دریافت موافقت‌نامه از استاد بر‌اساس سوابق تحصیلی و علمی
    • ارائه مدارک معتبر برای اثبات تمکن مالی
    • دریافت پذیرش‌نامه تحصیلی

    موقعیت های مهاجرتی برتر

    شرایط و مدارک لازم برای تحصیل در فنلاند

    مرحله اصلی برای مهاجرت و دریافت ویزای تحصیلی فنلاند، پذیرش‌نامه تحصیلی است. ارائه یک انگیزه‌نامه مناسب، موثرترین عامل در دریافت پذیرش تحصیلی محسوب می‌شود. در حالت کلی ارائه مدارک برای دریافت پذیرش تحصیلی زیر ضروری خواهد بود:

    • مدرک تحصیلی
    • مدرک زبان انگلیسی معتبر (تافل یا آیلتس)
    • ارائه مدارک هویتی مانند شناسنامه و پاسپورت
    • عکس
    • گواهی عدم سوء‌پیشینه
    مدارک مورد نیاز برای ادامه تحصیل در فنلاند

    بهترین دانشگاه‌‌های فنلاند برای مهاجرت تحصیلی

    در یک دسته‌بندی کلی دانشگاه‌های فنلاند را به دو دسته تقسیم می‌کنند که عبارت است از: 14 دانشگاه و 24 دانشگاه پلی تکنیک. برای آشنایی با رتبه‌بندی دانشگاه‌های فنلاند به جدول زیر دقت کنید.

    رتبه جهانیرتبه در وزارت علومدانشگاه
    196عالیAalto University
    701عالیHanken School of Economics
    701عالیLappeenranta University of Technology
    431عالیTampere University of Technology
    69عالیUniversity of Helsinki
    291عالیUniversity of Eastern Finland
    701عالیUniversity of the Arts Helsinki
    299عالیUniversity of Jyväskylä
    701عالیUniversity of Lapland
    253عالیUniversity of Oulu
    376عالیUniversity of Tampere
    205عالیUniversity of Turku
    701عالیUniversity of Vaasa
    701عالیÅbo Akademi University

    مهاجرت تحصیلی به فنلاند و اخذ بورسیه تحصیلی

    بورسیه‌های تحصیلی فنلاند متنوع است و برای تسهیل شرایط تحصیلی دانشجویان به آن‌ها اعطا می‌شود. با توجه به نوع دانشگاه و رشته تحصیلی می‌توان از بورسیه‌های دولتی، دانشگاهی یا EDUFI استفاده کرد. استفاده از بورسیه باعث کاهش دغدغه مالی دانشجویان و افزایش تمرکز آن‌ها خواهد شد. عوامل مختلفی مانند مقطع تحصیلی، نوع دانشگاه و ارزیابی تحصیلی دانشجو بر شرایط دریافت بورسیه تاثیر می‌گذارد.

    در مسیر مهاجرت تحصیلی فنلاند فراموش نکنید که احتمال دریافت بورسیه در مقطع کارشناسی نسبتا پایین است. اما، دانشجویان مقطع ارشد و دکترا در‌صورت برخورداری از برخی شرایط قادر به دریافت بورس تحصیلی خواهند بود. دانشگاه آلتو، هلسینکی، فنلاند شرقی، لاپلند و اولو از مهم‌ترین دانشگاه‌های ارائه‌دهنده بورس تحصیلی هستند.

    بورس تحصیلی EDUFI

    این بورسیه به دانشجویان بین‌المللی تعلق می‌گیرد که در مقطع دکترا مشغول به تحصیل در کشور فنلاند هستند. مبلغ آن 1500 یورو است و از آن به‌عنوان کمک هزینه زندگی استفاده می‌کنند. محققان، معلمان مشغول‌به‌کار در دپارتمان‌های دانشگاه، همکاران پژوهشگر، ناظران تحقیق و ارائه‌دهندگان خدمات یا تجهیزات تحقیقاتی قادر به دریافت بورس EDUFI خواهند بود.

    بورسیه دولتی

    مبلغ بورسیه دولتی1500 یورو تعیین شده است و تمام دانشجویان مقطع دکترا که به تحقیق و پژوهش اشتغال دارند قادر به دریافت آن هستند. اعمال این بورسیه برای دوره 6 تا 9 ماهه امکان‌پذیر خواهد بود. دانشجویان پسادکترا و ارشد نمی‌توانند از این بورسیه استفاده کنند.

    بورسه دولتی تنها به دانشجویان مقطع دکترا اعطا می شود

    بورسیهCIMO  

    این بورسیه به دانشجویان مشغول تحصیل فنلاند در مقطع دکتری پرداخت می‌شود. دانشجویان تمام دانشگاه‌های فنلاند می‌توانند از این امکان استفاده کنند. مبلغ آن را نیز 1500 یورو در نظر گرفته‌اند که در دوره 3 تا 12 ماهه پرداخت می‌شود.

    بورسیه‌های دانشگاهی

    بسیاری از دانشگاه‌های علمی کاربردی و دانشگاه‌های برتر فنلاند با هدف کاهش دغدغه دانشجویان بعد از مهاجرت تحصیلی به فنلاند شرایطی را برای دریافت این بورسیه ایجاد کرده‌اند.

    دانشگاه هلسینکی در مقطع ارشد (مبلغ بورسیه 10 هزار یورو تا دو سال)، دانشگاه تامپره برای دانشجویان ارشد ( مبلغ 7000 یورو)، دانشگاه اولو در مقطع ارشد (سالانه به 10 تا 40 نفر از دانشجویان برتر)، دانشگاه آلتو در مقطع ارشد (دارای سه سطح طلایی، نقره‌ای و برنزی با مبلغ 16000، 16000 و 8000 یورو برای دو سال) و دانشگاه تورکو در مقطع دکترا و پسا دکترا ( سالانه به 5 نفر مبلغ 3000 یورو) را در برنامه‌های خود گنجاند‌ه‌اند.

    هزینه تحصیل در فنلاند

    افرادی که برای ادامه تحصیل، فنلاند را انتخاب کرده‌اند باید اطلاعات کافی درباره هزینه تحصیل در فنلاند نیز داشته باشند. رشته، مقطع تحصیلی و دانشگاه سه عامل موثر در تعیین شهریه هستند. در جدول زیر شهریه برخی دانشگاه های فنلاند بیان شده است:

    دانشگاهشهریه سالانه به یورو
    آلتو12 تا 15 هزار
    آرکادا6 تا 9 هزار
    شرق فنلاند8 تا 15 هزار
    هلسینکی13 تا 18 هزار
    اوولو10 تا 13 هزار
    تامپیر8 تا 12 هزار
    تورو8 تا 16 هزار

    نمونه ویزاهای اخذ شده

    هزینه زندگی در فنلاند

    دانشجویان متقاضی مهاجرت تحصیلی به کشور فنلاند باید با هزینه زندگی در این شهر آشنا باشند. میانگین هزینه ماهانه زندگی دانشجویی در این کشور بین 700 تا 900 یورو خواهد بود. شهر محل سکونت و نوع دانشگاه بر میزان هزینه زندگی در فنلاند تاثیر می‌گذارد. بخشی از هزینه‌های ماهانه زندگی یک دانشجو در کشور فنلاند در جدول زیر نشان داده شده است:

    خدماتهزینه به یورو
    رستوران11
    آب آشامیدنی1.5 یورو برای هر بطری
    برنج1.7 یورو صرف خرید یک کیلو
    شیر0.7 یورو درازای هرلیتر
    گوشت13.2 یورو به‌منظور خرید یک کیلو
    هزینه تاکسی6 یورو برای هر کورس
    بنزین1.5 یورو دربرابر یک لیتر
    باشگاه ورزشی36.5 یورو به‌ازای هر ماه

    جمع‌بندی

    سیستم آموزشی قدرتمند، امنیت اقتصادی و اجتماعی دلایل اصلی افزایش تقاضا برای تحصیل در فنلاند است. نکته مهم این است که دانشجویان بین‌المللی برای مهاجرت به فنلاند باید از برخی ویژگی‌ها برخوردار باشند. تسلط به زبان انگلیسی یا فنلاندی، اثبات تمکن مالی، دریافت پذیرش‌نامه از دانشگاه مقصد، مدرک زبان و گذرنامه معتبر برای دریافت ویزای دانشجویی ضروری است. باید بدانید که بعد از اتمام تحصیل در این کشور یک سال فرصت دارید تا شغل مناسبی پیدا کنید.

    سوالات متداول

    تحصیل در فنلاند رایگان است؟

    پذیرش در دانشگاه‌های دولتی و تسلط به زبان فنلاندی دو شرط اصلی برای تحصیل رایگان در این کشور است.

    دانشجویان بین‌المللی می‌توانند از بورس تحصیلی استفاده کنند؟

    بله. دانشجویان مقطع ارشد و دکترا می‌توانند بر‌اساس رشته تحصیلی، دانشگاه و سطح علمی خود برای دریافت بورسیه اقدام کنند.

    شرایط برای کار بعد از تحصیل در فنلاند فراهم است؟

    بله. دولت فنلاند به فارغ‌التحصیلان اجازه می‌دهد بعد از اتمام تحصیل برای یافتن شغل مناسب در این کشور اقامت داشته باشند.

    امکان تحصیل به زبان انگلیسی در فنلاند وجود دارد؟

    بله. دانشگاه‌های خصوصی شرایط برای تحصیل به زبان انگلیسی را فراهم کرده‌اند.

    مدارک مورد نیاز برای ادامه تحصیل در کشور فنلاند چیست؟

    اثبات تمکن مالی، ارائه پذیرش‌نامه، گذرنامه معتبر، ترجمه رسمی مدارک تحصیلی، ارائه مدارک هویتی و مدرک زبان برای تحصیل در کشور فنلاند لازم است.

    مقالات مرتبط