آزمون یوس

ترکیه به واسطه داشتن نظام آموزشی پیشرفته و دانشگاه­های معتبر دانشجویان زیادی را از کشورهای مختلف به خود جذب کرده است. دانش آموزان و دانشجویان ایرانی نیز به دلیل همین موارد و همچنین نزدیکی ترکیه و شباهت زیاد فرهنگ این کشور به کشور خودمان، ترکیه را به عنوان مقصد تحصیل خود انتخاب می­کنند. افراد خارجی که قصد تحصیل مقطع کارشناسی در ترکیه را دارند، حتما می­دانند که مراکز آموزشی ترکیه یک آزمون ورودی جهت سنجش برخی مهارت­های متقاضیان برگزار می­کنند. یکی از این تست­های ورودی­ آزمون یوس می­باشد. در این مقاله صفر تا صد جزئیات امتحان یوس را بررسی خواهیم کرد.

مشاوره رایگان فوری

با ما در ارتباط باشید و سوالات ، ابهامات و نگرانی‌های خود را از طریق راه‌های ارتباطی با ما در میان بگذارید.

موسسه مهاجرتی میرداماد مهاجرت را برای شما آسان ، سریع و بدون دغدغه می‌کند.

رزرو مشاوره تخصصی

مشاوره رایگان شیراز 071-91009294

مشاوره رایگان فوری



    معرفی آزمون یوس

    YÖS مخفف (Yabancı Öğrenci Sınavları) به معنی امتحانات دانشجویان خارجی می­باشد که با نام آزمون­های پذیرش دانشجوی بین المللی نیز شناخته می­شود. یوس یک آزمون تستی 4 گزینه­ای است که توسط دانشگاه­های دولتی و خصوصی جمهوری ترکیه به منظور پذیرش دانشجویان خارجی در دانشگاه­های ترکیه برگزار می­شود و نتایج آزمون دانشجویان خارجی در پذیرش گرفتن از دانشگاه­های این کشور اهمیت بالایی دارد.

    سوالات بخش اول این آزمون به ریاضی و هوش و بخش دوم به سوالات زبان ترکی استانبولی اختصاص یافته است. البته اگر بخواهید در برنامه­های آموزشی به زبان انگلیسی تحصیل کنید، نیازی به بخش دوم آزمون یعنی تعیین سطح زبان ترکی نخواهید داشت. این آزمون قبلا به صورت جامع در ترکیه برگزار می­شد اما در حال حاضر اکثر دانشگاه­ها آزمون یوس مربوط به خود را برگزار می­کنند. این آزمون برای ورود به مقطع کارشناسی در رشته­های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، مهندسی و علوم انسانی الزامی است و همچنین در صورت قبولی با نمره بالا، شانس دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه را نیز افزایش می­دهد.

    طبق آماری که در سال‌های اخیر به دست آمده است، بیشترین متقاضیان شرکت در این آزمون از کشورهای آذربایجان، سوریه، ایران، عراق، ترکمنستان و افغانستان هستند.

    سختی امتحان یوس

    اگر بخواهیم در مورد سطح دشواری یوس توضیح دهیم، باید بگوییم سطح سختی این آزمون دانشگاه به دانشگاه متفاوت است و دانشگاه­های برتر سوالات نسبتا پیچیده­تری دارند اما به طور کلی در سطح خیلی بالایی نیستند و بسیار منطقی می­باشند. توجه داشته باشید این بدان معنی نیست که بدون مطالعه در این آزمون شرکت نمایید و باید روی مهارت خود در زمینه­های ریاضی، هوش و زبان ترکی استانبولی کار کنید. همچنین می­توانید در کلاس­های آمادگی این آزمون که توسط مراکز معتبر اعزام دانشجو به ترکیه برگزار می­شود شرکت نمایید.

    شرایط سنی شرکت در آزمون یوس

    هیچ محدودیتی برای درخواست شرکت در آزمون وجود ندارد و هر دانش آموز بدون در نظر گرفتن سن و ملیت می­تواند در آزمون شرکت کند. اما از آنجایی که این آزمون صرفا برای ورود به مقطع کاردانی و لیسانس دانشگاه های ترکیه میباشد و متقاضی قبل از آن باید مدرک مقطع دیپلم دبیرستان و پیش دانشگاهی را گرفته باشد، عملا برای افراد زیر 16 سال کاربردی ندارد و صرفا یک آزمون آزمایشی برای آمادگی یوس تلقی می­شود. همچنین شرکت در چند نوبت در آزمون­های دانشگاه­های مختلف محدودیتی ندارد و متقاضیان می­توانند به تعداد دلخواه در آزمون شرکت کنند.

    زمان برگزاری آزمون های یوس

    آزمونهای یوس برای تحصیل در ترکیه بیشتر در ماه­های آوریل تا ژوئن میلادی (اواسط فروردین تا اواسط تیر) برگزار می­شوند که از دانشگاهی به دانشگاه دیگر متفاوت است. امتحانات در شهرهای محل دانشگاه­ها و در بسیاری از مراکز داخل و خارج از کشور برگزار می­شود. دانشگاه­هایی که آزمون برگزار می­کنند سال به سال متفاوت هستند، اما برخی از دانشگاه­هایی که در سال­های اخیر به صورت مستمر آزمون یوس برگزار می­کنند عبارتند از:

    دانشگاه­های استانبول، جراح پاشا، مرمره، گالاتاسرای، ییلدیز تکنیک، آنکارا، باشکنت، اژه، دوکوز ایلول، آناتولی، اوندوکوز مایس، آک دنیز، فنی کارا دنیز، ترابزون، سلچوک، چوکوروا، اولوداغ، مرسین، ارجیس، آتاتورک، یوزونجو ییل، قاضی آنتپ، کوجائلی، ساکاریا، موغلا و … .

    شرایط شرکت در امتحان یوس

    داوطلبانی که برای شرکت در آزمون یوس اقدام خواهند کرد، باید از دبیرستان یا مدارس معادل آن فارغ التحصیل شده باشند یا در سال آخر دبیرستان مشغول به تحصیل باشند. اما برای دانش‌آموزانی که فارغ‌التحصیل نیستند نیز مانعی برای شرکت در امتحان وجود ندارد ولی همانطور که بیان کردیم، کاربردی برای دانش آموزان زیر 16 سال ندارد.

    در زمان حضور در مرکز آزمون باید پاسپورت یا شناسنامه و مدارک دیپلم و پیش دانشگاهی خود را همراه داشته باشید. قوانین سر جلسه آزمون نیز مشابه آزمون­های جامع و کنکور می­باشد و ملزم به رعایت آن­ها هستید. تعدادی از قوانین اصلی عبارتند از:

    • حضور در مرکز آزمون نیم ساعت قبل از شروع جلسه.
    • همراه نداشتن لوازم الکترونیکی مثل موبایل، ساعت هوشمند و سایر.
    • ممنوع بودن استفاده از لاک غلط گیر، انواع هایلایت و مدادهای رنگی.
    • همراه نداشتن کتاب، جزوه، دیکشنری و موارد مشابه.
    • خروج از محل آزمون فقط با هماهنگی با مسئول حاضر در حوزه امتحانی.

    زمان اعلام نتیجه آزمون یوس

    در مورد زمان اعلام نتایج آزمون­های یوس، دانشگاه برگزار کننده این آزمون زمان اعلام نتایج را به شرکت کنندگان اعلام خواهد کرد اما به طور معمول نتایج امتحانات یوس 1 تا 4 هفته بعد از آزمون اعلام می­شود که باز هم از دانشگاهی به دانشگاه دیگر متفاوت است.

    اعتبار امتحان یوس

    نتایج این آزمون هم به عنوان یک آزمون بین المللی مانند تافل، آیلتس و … دارای اعتبار زمانی می­باشد. مدت این اعتبار 2 سال از زمان صدور نتیجه می­باشد و اگر در این بازه 2 ساله موفق به ثبتنام در دانشگاه نشوید، باید مجددا در این آزمون شرکت نمایید.

    ثبت نام آزمون yos

    درخواست­های ثبت­نام یوس معمولا به صورت آنلاین از طریق وبسایت دانشگاه­ها بین ماه­های دسامبر و مه میلادی (دی الی فروردین) انجام می­شود. البته برخی دانشگاه­ها مانند جراح پاشای استانبول دو بار در سال این آزمون را برگزار می­کند، در نتیجه اطلاعات دقیق در مورد نحوه و زمان بندی ثبتنام امتحان یوس را از طریق وبسایت دانشگاه­ها تحت نظر داشته باشید. در زمان ثبتنام و پر کردن فرم آنلاین، دانش آموزان ملزم به ارائه مدارک شناسایی و هویتی مثل پاسپورت یا شناسنامه، مدارک دیپلم و پیش دانشگاهی، کارنامه و سایر موارد لازم هستند. این مدارک را باید در روز آزمون همراه خود داشته باشید. موسسه میرداماد به عنوان یکی از بهترین و با سابقه ترین موسسه­های فعال در حوزه خدمات مهاجرتی، با افتخار آماده­ی هرگونه راهنمایی و ثبتنام شما متقاضیان عزیز در آزمون یوس می­باشد.

    هزینه آزمون yos

    هزینه ثبتنام و شرکت در این آزمون بسته به ملیت داوطلب، دولتی یا خصوصی بودن دانشگاه و همچنین انتخاب مرکز آزمون داخلی یا بین المللی متغییر است. در حاضر در اکتبر سال 2023 این هزینه به طور متوسط ​​بین 20 تا 150 دلار اعلام شده است.

    مراحل ثبت نام

    برای ثبتنام در امتحان یوس ترکیه باید مراحل زیر را طی کنید:

    • وارد سایت دانشگاه مورد نظر شوید.
    • در صفحه اصلی سایت دانشگاه به دنبال بخش مربوط به آزمون یوس یا بخش دانشجویان بین المللی باشید.
    • از این قسمت باید در سایت دانشگاه مد نظر عضو شوید. هر دانشگاه برای عضویت اولیه اطلاعات مختلفی درخواست می­کند. همه اطلاعات خواسته شده را وارد و مدارک درخواستی را آپلود کنید.
    • یک ایمیل تاییدیه به شما ارسال می­شود. با تایید آن حساب کاربری شما در سایت دانشگاه ایجاد می­شود.
    • وارد حساب کاربری شده و باقی اطلاعات و مدارک درخواستی را ثبت نمایید.
    • در نهایت از قسمت ثبتنام آزمون yos ، ثبتنام خود را تکمیل نمایید. تعیین محل آزمون و پرداخت هزینه آن در طی این مرحله انجام می­گیرد.

    همانطور که پیش­تر هم بیان کردیم، مراحل ثبتنام یوس هر کدام از دانشگاه­ها متفاوت از یکدیگر است. تعدادی از دانشگاه­ها نیازی به ثبتنام در سایت دانشگاه ندارند و مستقیما باید فرم مربوط به یوس را پر کرده و مدارک را آپلود نمایید.

    نمونه ویزاهای اخذ شده

    موارد آزمون و نمرات هر قسمت

    محتوای آزمون عموماً شامل سؤالاتی از دروس ریاضی (30-40 سؤال)، هندسه (5-15 سؤال) و سوالات ضریب هوشی (IQ) (40-60 سؤال) است. البته گاهی اوقات در امتحانات تعداد کمی از دانشگاه­ها با توجه به رشته داوطلبین، تعدادی سوال از دروس دیگر مثل فیزیک، شیمی، جغرافیا و زیست هم مطرح می­شود. سوالات مطرح شده در بخش ریاضی و هندسه شامل مفاهیم پایه ریاضیات و هندسه دبیرستان می­باشد. سوالات هوش (IQ) نیز معمولا شامل سوالاتی است که توانایی داوطلب را در درک روابط عددی و توانایی او در تفکر انتزاعی می­سنجد. این سوالات عمدتا از مباحث زیر مطرح می­شوند:

    مباحث ریاضیاتمباحث هندسهمباحث هوش
    اعداد گویا، اعشاری، توان و رادیکالزوایاسری­های عددی و رابطه بین آن­ها
    معادلات و نامعادلاتچند ضلعی­هایافتن الگوی میان اشکال و دنباله­ها
    مثلثاتهندسه فضایی و تحلیلیدوران و تقارن شکل­ها
    توابع و چند جمله­ای هاخط و صفحهمحیط و مساحت
    دنباله­ها و لگاریتمبردارشمارش
    مشتق، انتگرال و کاربرد آن­هاخطوط موازی و موربتاس
    قدر مطلق و نسبت و تناسب جداول الگودار
    اعداد مختلط  

    علاوه بر این، تعدادی از دانشگاه­ها نیز در امتحانات خود از آزمون­های مهارت زبان ترکی (50-60 سوال) استفاده می­کنند و این سوالات برای سنجش کیفی سطح ترکی دانش آموزان مطرح می­شود. توجه داشته باشید در صورتی که سطح شما پایین­تر از قابل قبول باشد، قبل از ورود به دانشگاه ملزم به گذراندن دوره 6 ماهه زبان ترکی استانبولی خواهید بود.

    هنگام محاسبه نمرات امتحانی، در بسیاری از دانشگاه‌ها پاسخ‌های درست و نادرست داوطلبان به سؤالات امتحانی محاسبه می‌شود و به اصطلاح آزمون دارای نمره منفی خواهد بود. دانشگاه­ها نمرات خام را با کم کردن یک چهارم تعداد پاسخ­های اشتباه از تعداد پاسخ­های صحیح داوطلبان محاسبه می­کنند و این نمرات خام را به نمرات از 100 تبدیل می­کنند. اما سایر دانشگاه­ها فقط تعداد پاسخ­های صحیح داوطلبان را در نظر می­گیرند و محاسبه نمره را بر اساس تعداد پاسخ­های صحیح تعیین می­کنند.

    اعتراض به نتیجه آزمون یوس

    از آنجایی که هر دانشگاه امتحان یوس مربوط به خود را جداگانه برگزار می­کند، حداقل نمره قبولی نیز برای هر دانشگاه متفاوت است. به طور معمول پایین ترین امتیاز قابل قبول آزمون یوس بین 40-50 ( از 100) در رشته­های کم تقاضا است اما در رشته­های تاپ مثل تحصیل پزشکی در ترکیه، حداقل نمره قبولی 90 می­باشد. در صورتی که یک داوطلب نمره قبولی کسب نکرده باشد یا نمره مورد انتظار او کمتر از حد انتظار باشد، می­تواند اعتراض خود را ثبت کند. برای ثبت اعتراض، هر دانشگاه در بازه زمانی که پس از اعلام نتایج در نظر می­گیرد، فرم اعتراض را در دسترس شرکت کنندگان قرار می­دهد. با مراجعه به سایت دانشگاه و پر کردن فرم اعتراض و پرداخت هزینه بررسی اعتراض، برگه آزمونی شما در صف تصحیح مجدد قرار می­گیرد. هزینه پرداختی فقط در صورتی که اعتراض شما مورد قبول واقع شود عودت داده می­شود.

    مدت زمان امتحان یوس

    زمان پاسخگویی به سوالات یوس نیز با توجه به دانشگاه برگزار کننده آن متفاوت است. دانشگاه­های ترکیه به طور متوسط ​​80 الی 100 سوال در این امتحان مطرح می­کنند که مدت زمان پاسخگویی به آن­ها 90 الی 120 دقیقه است. برای پاسخگویی به سوالات بخش مهارت­های زبان ترکی نیز معمولا 60 دقیقه زمان اختصاص داده می­شود.

    منابع آزمون yos

    برای آمادگی امتحان یوس شما دو راه پیش رو دارید. مورد اول مطالعه منابع به صورت خود خوان می­باشد که شما خودتان با خواندن منابع و تمرین و تکرار آماده امتحان می­شوید. روش دوم شرکت در کلاس­های آمادگی یوس است که موسسه­های زیادی در کشور مشغول به برگزاری آن­ها هستند. در صورتی که قصد self-study دارید و به دنبال منابع آزمون یوس هستید، بهترین منابع کتاب­های متعلق به انتشارات پوزا و متروپل ترکیه می­باشد. این منابع تمامی موضوعات امتحانی یوس را به صورت روان توضیح داده و طیف گسترده­ای از انواع سوالات یوس را بررسی کرده­اند. اکثر کلاس­های آمادگی یوس نیز از این مراجع استفاده می­کنند.

    سخن پایانی

    هر ساله تعداد متقاضیان ایرانی برای تحصیل در کشور ترکیه بیشتر می­شود و بسیاری از افراد به دنبال آگاهی از شرایط پذیرش در دانشگاه­های ترکیه می­باشند. قبولی در آزمون یوس یکی از موارد الزامی جهت پذیرش در مقطع لیسانس دانشگاه­های ترکیه است. در این مقاله به بررسی جامع امتحان یوس ترکیه پرداخته و سوالات مربوط به آن را پاسخ دادیم. در صورتی که هرگونه پرسش دیگری در مورد یوس داشته باشید می­توانید با کارشناسان مجموعه میرداماد در ارتباط باشید.

    پرسش های متداول

    1 – امتحان یوس به چه زبانی برگزار می­شود؟

    در دو زبان ترکی و انگلیسی.

    2 – هزینه امتحان یوس چقدر است؟

    بسته به دانشگاه از 20 تا 150 دلار متغیر است.

    3 – مدت زمان اعلام نتیجه یوس چقدر است؟

    به طور میانگین 2 هفته پس از آزمون.

    مقالات مرتبط

    لیست دانشگاه های ترکیه

    لیست دانشگاه های ترکیه

    در صورتی که قصد اخذ پذیرش تحصیلی دانشگاه های ترکیه را دارید، کافیست با شماره 07191009294 تماس بگیرید. وکلای مهاجرتی ما با برخورداری از سال ها تجربه در زمینه اخذ ویزای تحصیلی ترکیه، صفر تا صد امور پذیرش شما را در...

    ويزاي تحصيلي تركيه

    ويزاي تحصيلي تركيه

    یکی از کشورهایی که بسیاری از دانشجویان ایرانی برای تحصیل به سراغ آن می‌آیند، کشور ترکیه است. فاصله نزدیک ترکیه با کشور ایران، وجود دانشگاه‌های معتبر در این کشور، امکان تحصیل در رشته‌های مختلف در ترکیه و... از مهم‌ترین دلایلی...

    آزمون یوس

    آزمون یوس

    ترکیه به واسطه داشتن نظام آموزشی پیشرفته و دانشگاه­های معتبر دانشجویان زیادی را از کشورهای مختلف به خود جذب کرده است. دانش آموزان و دانشجویان ایرانی نیز به دلیل همین موارد و همچنین نزدیکی ترکیه و شباهت زیاد فرهنگ این...

    تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه

    تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه

    اگر قصد تحصیل پزشکی در ترکیه و اخذ ویزای تحصیلی این کشور را دارید، کافیست با شماره 07191009294 تماس بگیرید. وکلای مهاجرتی ما با برخورداری از سال ها تجربه در زمینه اخذ ویزای تحصیلی، آماده ارائه هر گونه خدمات مشاوره و انجام...

    نظرات کاربران