حقوق ماهیانه پناهندگی در ترکیه

ترکیه، کشوری است که با‌توجه به موقعیت جغرافیایی که دارد، میزبان افراد زیادی از سراسر جهان است که بنا به دلایل مختلفی چون دلایل سیاسی، جنگ، خشونت، آزار و اذیت و … تمایل دارند به آن پناهنده شوند. در سال‌های اخیر نیز به رکورد بی سابقه‌ای در این زمینه دست یافته و در حال حاضر حدود 3.6 میلیون پناهجوی اهل کشور سوریه و همچنین نزدیک به 320.000 نفر ‌پناهنده از دیگر ملیت‌ها در این کشور حضور دارند. یکی از سوالاتی که پیرامون پناهندگی به کشور ترکیه مطرح می‌شود این است که حقوق ماهیانه پناهندگی در ترکیه چه مقدار است و آیا اصلاً حقوقی به پناهندگان تعلق می‌گیرد یا خیر. از همین رو در ادامه این مطلب از موسسه مهاجرتی میرداماد، قصد داریم تا به جزئیات این موضوع بپردازیم.

مشاوره رایگان فوری

با ما در ارتباط باشید و سوالات ، ابهامات و نگرانی‌های خود را از طریق راه‌های ارتباطی با ما در میان بگذارید.

موسسه مهاجرتی میرداماد مهاجرت را برای شما آسان ، سریع و بدون دغدغه می‌کند.

رزرو مشاوره تخصصی

مشاوره رایگان شیراز 071-91009294

مشاوره رایگان فوری



    حقوق پناهندگی در ترکیه

    یکی از موضوعات مهمی که پیرامون پناهندگی در ترکیه مطرح می‌شود، قوانین مربوط به پناهندگی، من جمله قانون پرداخت حقوق ماهیانه پناهندگی در ترکیه است. حقوق پناهندگی در ترکیه از سوی چند نهاد و سازمان مختلف پرداخت می‌شود. علاوه بر این، متقاضیان با مهاجرت به ترکیه و پناهندگی به این کشور، اجازه کار و دریافت حقوق را نیز دارند.

    بر‌اساس قانون اتباع خارجی و حمایت بین‌المللی، تمام افراد خارجی که قصد پناهندگی به ترکیه را دارند، در قدم اول پس از ورود به این کشور، باید به اداره استانی مدیریت مهاجرت (PDMM) ترکیه مراجعه کنند. اداره PDMM، وظیفه ثبت و رسیدگی به تمام درخواست‌های پناهجویان را بر عهده دارد و خدماتی مانند مشاوره به پناهندگان و پناهجویان در ترکیه را ارائه می‌کند. بنابراین اگر پناهنده‌ای به حمایت خاص مانند حمایت مالی یا مشاوره در این زمینه نیاز دارد، می‌تواند از سازمان عالی پناهندگان، سازمان ملل و سازمان‌های شریک کمک بگیرد. به عبارت بهتر، به عنوان یک پناهجو یا پناهنده در ترکیه، ممکن است واجد شرایط دریافت حقوق ماهیانه پناهندگی در ترکیه و همچنین انواع کمک‌های اجتماعی و مالی از سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی مختلف این کشور باشید. این شامل دریافت حقوق ماهانه پناهندگی در ترکیه، کمک‌های غذایی و کالاهای خانگی و کمک‌های نقدی می‌شود.

    اشتغال به کار پناهجویان در ترکیه

    بدون شک یکی از مشکلات و دغدغه‌های اصلی تمام پناهندگان در ترکیه، داشتن شغل و کسب درآمد است. تمام پناهندگانی که تحت حمایت بین‌المللی در ترکیه هستند، این امکان را دارند که در ترکیه به کار مشغول شوند و حقوق ماهیانه کسب کنند.  برای کار در ترکیه، مجوز‌های کاری وجود دارد که تمام پناهندگان باید برای دریافت آن‌ها اقدام کنند. رایج‌ترین این مجوز‌ها، مجوز استخدام دستمزدی و خوداشتغالی است. در صورت داشتن مجوز کار رسمی، حقوق کار در ترکیه و همچنین بیمه دریافت خواهید کرد. دریافت مجوزهای کار لازم جهت استخدام دستمزدی، از سوی کارفرمایان ارائه می‌شود. کارفرمایان باید به وب‌سایت دولت به آدرس https://www.turkiye.gov.tr/ مراجعه کرده و از دولت ترکیه برای فرد متقاضی مجوز کار درخواست کنند.‌ حداقل میزان حقوق کارگر در ترکیه، در سال گذشته 13414 لیر است که معادل ریالی آن مبلغ تقریباً خوبی به حساب می‌آید.

    شبکه ایمنی اجتماعی اضطراری ترکیه (ESSN)

    یکی از نهاد‌هایی که پناهندگان در ترکیه می‌توانند از طریق آن کمک دریافت کنند، ESSN  است. ESSN، یک برنامه کمک نقدی نامحدود است که برای کمک به تامین نیازهای اولیه 1.5 میلیون نفر از افراد آسیب‌پذیر که خارج از کمپ‌های تحت حفاظت موقت یا بین‌المللی در ترکیه زندگی می‌کنند، طراحی شده است. این برنامه توسط هلال احمر ترکیه (Turk Kizilayi)، وزارت خانواده و خدمات اجتماعی ترکیه، فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر (IFRC) اجرا می‌شود و توسط عملیات حفاظت مدنی و کمک‌های بشردوستانه اروپا (ECHO) نیز تامین مالی می‌شود. این کمک‌های مالی به هر خانواده‌ای که با مهاجرت به ترکیه پناهنده شده‌اند و واجد شرایط هستند، ارائه می‌شود. مبلغ این حقوق ماهیانه پناهندگی در ترکیه، 300 لیر برای هر عضو خانواده است که در قالب یک کارت بانکی که در هر دستگاه خودپردازی قابل برداشت به صورت پول نقد یا خرید اقلام از مغازه‌ها قابل استفاده است، می‌باشد. ممکن است هر از چند گاهی به خانواده‌های ذینفع پرداختی اضافه شود که از طریق پیامک اعلام می‌شود.

    کمک‌های مالی ESSN به پناهندگان کشور ترکیه

    حقوق و کمک‌ها و خدمات مالی و اجتماعی پناهندگان در ترکیه

    به طور کلی، تمام افرادی که از طریق پناهندگی به کشور ترکیه مهاجرت کرده‌اند، مبلغی را به عنوان حقوق ماهانه پناهندگی در ترکیه و همچنین کمک‌های مالی و اجتماعی را از سوی نهاد‌ها و ارگان‌های مختلف این کشور دریافت می‌کنند. این کمک‌ها شامل کمک‌های نقدی، مواد غذایی و کالا‌های خانگی می‌شود. علاوه بر این، بنیاد کمک‌های اجتماعی و همبستگی (SASF) نیز کمک‌های اجتماعی و مالی مختلفی را به پناهجویان کشور ترکیه ارائه می‌دهد.

    موقعیت های مهاجرتی برتر

    پرداخت حقوق ماهیانه به پناهندگان از سوی بنیاد کمک‌های اجتماعی و همبستگی (SASF)

    علاوه بر کمک‌های مالی و اجتماعی که از سوی دولت ترکیه به پناهندگان اعطا می‌شود، پناهندگان و پناهجویان در ترکیه، کمک‌های اجتماعی و مالی که با استانداری‌های استان‌ها هماهنگ شده است نیز دریافت می‌کنند. با هماهنگی و کمک فرمانداری استان‌ها، بنیاد کمک‌های اجتماعی و همبستگی در ترکیه که Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi نامیده می‌شود،  کمک‌هایی به صورت مبالغ نقدی، اقلام غیر‌خوراکی، کمک هزینه‌های آموزشی، مسکن، خدمات بهداشتی و سلامتی و دیگر موارد را به پناهجویان ارائه می‌دهد.

    حقوق و کمک مالی شهرداری‌های ترکیه به پناهندگان

    علاوه بر تمام سازمان‌ها و نهاد‌های ذکر شده، پناهندگان از سوی شهرداری‌های ترکیه نیز کمک‌های مالی و حقوق دریافت می‌کنند. هر شهرداری با توجه به منابع و توانایی خود، کمک‌های مالی متغیری را ارائه می‌کند که ممکن است شامل بسته‌های مواد غذایی، پوشاک، مبالغ نقدی و … باشد. تمام متقاضیان پناهنده دریافت این کمک‌ها می‌بایست به شهرداری شهر محل سکونت خود مراجعه کرده و در مورد کمک‌هایی که می‌توانند دریافت کنند، اطلاعات لازم را کسب کنند. شهرداری این قابلیت را دارد که پناهندگان را برای کار در مشاغل مورد نیاز ترکیه نیز به کار بگیرد.

    نمونه ویزاهای اخذ شده

    کمک مالی به پناهندگان برای تحصیل

    یکی از کمک‌های مالی دیگری که کشور ترکیه به پناهندگان این کشور اهدا می‌کند، کمک هزینه تحصیل به خانواده‌های دارای فرزند محصل است. این کمک هزینه، از سوی وزارت خانواده و سیاست‌های اجتماعی ترکیه (MoFSP)، وزارت آموزش ملی ترکیه (MONE)، هلال احمر (TRC) و یونیسف اهدا شده و برنامه انتقال نقدی مشروط برای آموزش (CCTE) پناهجویان نام دارد و از سال 2003 در حال اجرا می‌باشد. این کمک‌ها به تمام خانواده‌هایی که فرزند آن‌ها نیاز به حضور منظم در مدرسه دارد اهدا می‌شود. کافی است متقاضیان در اداره مدیریت مهاجرت (PMM) ثبت‌نام کرده و شماره شناسایی خارجی دریافت کنند. دانش‌آموزان پس از اتمام دوران تحصیل خود، حق کاریابی در ترکیه را نیز دارند.

    نتیجه‌گیری

    اگرچه در رسانه‌ها این موضوع کم‌تر مورد بحث قرار گرفته است، اما ترکیه در چند سال اخیر مقصد پناهندگان از بسیاری از کشورهای اطراف است. درخواست پناهندگی در ترکیه، از طریق درخواست به اداره کل مدیریت مهاجرت (DGMM) انجام شده و همان طور که در طول مقاله نیز به آن اشاره شد، به تمام پناهندگان حقوق ماهیانه پناهندگی در ترکیه پرداخت می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در اینباره، می‌توانید با موسسه مهاجرتی میرداماد در ارتباط باشید.

    سوالات متداول

    آیا پناهندگان در ترکیه حقوق دریافت می‌کنند؟

    بله، پناهندگان در ترکیه، علاوه بر شهرداری‌ها، از سوی سازمان‌ها و نهاد‌های حمایتی دیگر نیز مورد حمایت مالی و اجتماعی قرار می‌گیرند.

    حقوق ماهیانه پناهندگی در کشور ترکیه چقدر است؟

    مبلغ حقوق ماهیانه پناهندگی در ترکیه به طور مشخص و تعیین شده‌ای نیست و پناهندگان با توجه به شهر محل سکونت خود و شرایطی که دارند، ممکن است مبالغ مختلفی دریافت کنند.

    آیا ترکیه کشور مناسبی برای پناهندگی است؟

    پاسخ این سوال بیشتر به شرایط و سلیقه فرد متقاضی پناهندگی بستگی دارد، اما به طور کلی، با توجه به شرایط اجتماعی و اقتصادی حاکم بر ترکیه، می‌توان گفت ترکیه از کشور‌های چندان مناسبی برای پناهندگی به شمار نمی‌آید.

    آیا پناهندگان می‌توانند حقوق بازنشستگی در ترکیه دریافت کنند؟

    بله، تمام پناهجویانی که مجوز‌های کار لازم را در ترکیه کسب کرده باشند، این امکان را دارند که علاوه بر حقوق ماهیانه، از مزایای دیگری چون بیمه و بازنشستگی نیز بهره‌مند شوند.

    چه کسانی در ترکیه واجد شرایط پناهندگی هستند؟

    افرادی که به دلیل جنگ، مسائل سیاسی یا آزار و اذیت در کشور خود مجبور به فرار از کشور خود شده و قادر به بازگشت نیستند، حق درخواست پناهندگی در ترکیه را دارند.

    مقالات مرتبط

    ارزان ترین شهر ترکیه برای زندگی

    ارزان ترین شهر ترکیه برای زندگی

    بررسی هزینه‌های زندگی در کشور ترکیه برای مهاجرانی که قصد دارند این کشور پر جنب و جوش و از نظر فرهنگی غنی را خانه جدید خود بدانند، گامی مهم است. ترکیه با مناظر متنوع، از کلان شهرهای شلوغ گرفته تا...

    حقوق ماهیانه پناهندگی در ترکیه

    حقوق ماهیانه پناهندگی در ترکیه

    ترکیه، کشوری است که با‌توجه به موقعیت جغرافیایی که دارد، میزبان افراد زیادی از سراسر جهان است که بنا به دلایل مختلفی چون دلایل سیاسی، جنگ، خشونت، آزار و اذیت و … تمایل دارند به آن پناهنده شوند. در سال‌های...

    تابعیت و شهروندی ترکیه

    تابعیت و شهروندی ترکیه

    در سال های اخیر بسیاری از متقاضیان خارجی و از جمله ایرانی ها برای اخذ شهروندی کشور ترکیه و برخورداری از مزایای شگفت انگیز شهروندی این کشور اقدام می کنند. در مقاله زیر به قلم ما کارشناسان موسسه مهاجرتی میرداماد...

    نظرات کاربران