بازنشستگی و میزان حقوق و سن در آلمان

نیرو‌های کاری با افزایش سن از کار معاف می‌شوند و وارد دوره بازنشستگی خواهند شد. با توجه‌به افزایش هزینه زندگی بعد از کرونا، کاهش میزان درآمد در دوره میانسالی به یک معضل اساسی در تمام جهان تبدیل شده است. افرادی که گزینه مهاجرت کاری را در اولویت قرار می‌دهند همواره درباره حقوق و مزایای دوران بازنشستگی با سؤالات و دغدغه‌های فراوانی روبرو هستند. موسسه مهاجرتی میرداماد علاوه بر بررسی سن بازنشستگی در آلمان، اطلاعاتی کافی درباره حقوق بازنشستگان و شرایط دریافت ویزای کاری ارائه می‌دهد.

مشاوره رایگان فوری

با ما در ارتباط باشید و سوالات ، ابهامات و نگرانی‌های خود را از طریق راه‌های ارتباطی با ما در میان بگذارید.

موسسه مهاجرتی میرداماد مهاجرت را برای شما آسان ، سریع و بدون دغدغه می‌کند.

رزرو مشاوره تخصصی

مشاوره رایگان شیراز 071-91009294

مشاوره رایگان فوری



    شرایط دریافت حقوق بعد از بازنشستگی در آلمان

    بر اساس قانون، دولت آلمان دو شرط اساسی برای دریافت حقوق در دوران بازنشستگی تعیین کرده است. این موارد عبارتند از:

    • پرداخت بیمه در یک بازه معین
    • رسیدن به سن قانونی بازنشستگی

    بر اساس قانون، تنها افرادی که بیش از پنج سال سابقه پرداخت حق بیمه دارند قادر به استفاده از حقوق و مزایای بازنشستگی هستند. برخلاف تعریف محدوده سنی خاص برای بازنشستگی در قانون دولت فدرال Germany، در برخی شرایط امکان بازنشستگی زودتر از موعد وجود دارد. این موارد عبارتند از:

    • افراد دارای معلولیت یا ناتوانی جنسی
    • سالمندان یا افراد با سابقه کاری طولانی
    • افرادی با سابقه طولانی مدت پرداخت حق بیمه

    در این کشور، افرادی که دوره پرداخت حق بیمه آن‌ها کمتر از پنج سال باشند هرگز از مزایای بازنشستگی بهره‌مند نمی‌شوند.

    بیمه بازنشستگی در آلمان

    طبق قانون، تمام افراد با درآمد بالای ۴۵۰ یورو یا حداقل حقوق در آلمان از خدمات بیمه تأمین اجتماعی آلمان برخوردار می‌شوند. بیمه بازنشستگی باید توسط فرد یا کارفرما پرداخت شود. با انتخاب خدمات یکی از انواع بیمه در آلمان، حق بیمه به‌صورت کسر از حقوق شاغلین صورت خواهد گرفت. تمام مبالغ پرداختی توسط دولت جمع‌آوری می‌کند و به حساب بازنشستگان واریز خواهد کرد.

    به‌عبارت ساده، بیمه بازنشستگان در این کشور توسط نسل جوان مشغول به کار تامین می‌شود. پرداخت حق بیمه برای مشاغل آزاد و کارمندان دولت الزامی نیست، اما این افراد می‌توانند به‌صورت داوطلبانه برای پرداخت این سهم اقدام کنند.

    سن بازنشستگی در آلمان

    بر اساس قوانین فدرال، دولت محدوده سنی خاصی برای بازنشستگی تعریف کرده است. تمام افراد شاغل مشمول مالیات از سن ۶۵ سالگی بازنشسته می‌شوند. شرایط خاصی وجود دارد که مسیر برای بازنشستگی در ۶۳ سالگی را فراهم خواهد کرد. علی‌رغم تعریف سن بازنشستگی در کشور آلمان، با پرداخت طولانی‌مدت حق بیمه می‌توان در سن کمتر بازنشسته شد.

    نحوه محاسبه حقوق بازنشستگی در آلمان

    میزان حقوق دریافتی در دوره بازنشستگی رابطه‌ای مستقیم با سابقه کاری افراد دارد. عواملی مانند میزان سهم پرداختی به بیمه و میزان حقوق افراد نیز در محاسبه درآمد بازنشستگی آن‌ها نقش مهمی بازی می‌کنند. درآمد بالا و پرداخت سهم بیشتر به بیمه باعث افزایش حقوق در دوره بازنشستگی می‌شود.

    دوره‌های کاری که فرد در این بازه حق بیمه می‌پردازد، به‌عنوان سابقه کاری درنظرگرفته می‌شود. همه این موارد در افزایش حقوق بازنشستگی در آلمان نقش کلیدی دارد. یکی از مواردی که ذهن متقاضیان مهاجرت را درگیر می‌سازد اطلاع از حقوق پناهندگی در آلمان در دوران بازنشستگی است.

    پناهندگی یکی از روش‌های مهاجرت محسوب می‌شود که فرد را از برخی حقوق عادی محروم می‌کند. ما این روش را به اغلب افراد توصیه نمی‌کنیم. باید قبل از مهاجرت اطلاعات کافی درباره این موارد داشته باشید.

    اجازه کار در دوره بازنشستگی

    بر اساس قانون، هیچ اجباری برای بازنشستگی وجود ندارد. تمام نیرو‌های کاری اجازه دارند بر اساس سلیقه و علاقه خود در دوره بازنشستگی نیز کار کنند. چنین افرادی موظف به پرداخت مالیات و حق بیمه هستند. افراد مشغول به‌کار در بازنشستگی، مالیات و حق بیمه را از حقوق محل کار خود می‌پردازند.

    برای پیشگیری از بروز مشکلات احتمالی در مسیر اشتغال بعد از بازنشستگی باید شناخت کافی درباره شغل های مورد نیاز آلمان داشته باشید. افرادی که به‌دلایل مختلف مانند پرداخت حق بیمه طولانی قبل از ۶۷ سالگی بازنشسته شوند مبلغ معینی در سال درآمد خواهند داشت.

    درآمد تعیین شده برای این افراد حداکثر ۶۳ هزار یورو در سال است. اگر میزان درآمد آن‌ها بیش از این مبلغ باشد مالیات و سهم بیمه از اضافه درآمد آن‌ها کسر می‌شود. در مواردی که قرارداد کاری افراد همزمان با سن بازنشستگی در آلمان به پایان برسد مشمول بازنشستگی اجباری می‌شوند.

    در قوانین آلمان محدودیتی برای اشتغال افراد بعد از بازنشستگی وجود ندارد.

    نحوه ثبت درخواست برای دریافت حقوق بعد از بازنشستگی در آلمان

    برای دریافت حقوق در دوره بازنشستگی باید درخواست خود را در زمان معین ثبت کنید. درخواست باید سه ماه قبل از آغاز دوره بازنشستگی به‌صورت آنلاین ثبت شود. قانون ثبت درخواست حقوق برای افراد ساکن سایر قسمت‌های اروپا اما مشغول در آلمان متفاوت است.

    این افراد باید درخواست خود را به اداره بیمه کشور محل سکونت خود ارائه دهند. سپس، درخواست متقاضی از طریق اداره بیمه کشور مقصد به آلمان ارسال می‌شود. اگر در چندین کشور اروپایی کار کرده‌اید برای دریافت حقوق بازنشستگی خود نگران نباشید.

    اداره بیمه تامین اجتماعی دولت فدرال Germany درخواست متقاضی را به تمام کشور‌ها ارسال می‌کند و تقاضای حقوق بیمه مربوط به آن سوابق کاری را دریافت خواهد کرد. اگر فرد در دوره بازنشستگی از کشور‌های عضو اتحادیه اروپا خارج شود، میزان حقوق دریافتی او کاهش خواهد یافت.

    مدارک موردنیاز برای ثبت درخواست حقوق بازنشستگی

    شماره بیمه بازنشستگی یا PVNR

    شماره بیمه بازنشستگی یکی از مدارک بسیار مهم برای ثبت درخواست دریافت حقوق بازنشستگی به‌حساب می‌آید. شماره PNVR یک شماره ۱۲ رقمی و منحصربه‌فرد است. زمانی‌که فرد برای اولین بار توسط کارفرمای خود بیمه شود به او تعلق خواهد گرفت.

    برای تسهیل فرایند دریافت حقوق بعد از سن بازنشستگی در آلمان، تمام کودکان متولد شده از سال ۲۰۰۵ در کشور آلمان از بدو تولد شماره بیمه دریافت می‌کنند. شماره PVNR در نامه‌های اداره بیمه بازنشستگان و کارت تامین اجتماعی نوشته می‌شود. در صورت فراموشی این کد، با مراجعه به دفتر بیمه درمانی یا اداره بیمه بازنشستگان مجددا به آن دسترسی خواهید داشت.

    شرایط برای دریافت ویزای بازنشستگی

    اولین عاملی که در موفقیت شما نقش دارد توانایی مالی برای تامین هزینه‌های زندگی بدون دریافت کمک‌های دولتی است. اثبات تمکن مالی از طریق ارائه مدارک معتبر نقش مهمی در افزایش احتمال دریافت ویزای بازنشستگی بازی می‌کند.

    اثبات توانایی مالی تنها از طریق دارایی‌های نقدی نیست. بلکه متقاضی می‌تواند از طریق ارائه اسناد و مدارک دارایی غیرنقدی تمکن مالی خود را اثبات کند. متقاضی باید اثبات کند بدون نیاز به اشتغال یا یافتن کار مناسب در آلمان قادر به تامین هزینه‌های زندگی خود و خانواده‌اش است.

    متقاضی باید از طریق ارائه مدارک مبنی بر دریافت سود بانکی، اجاره ملک یا موارد مشابه یک منبع ثابت برای درآمد خود ارائه دهد. به متقاضیان ایرانی توصیه می‌کنیم برای دستیابی سریع‌تر شهروندی یا اقامت دائم، دریافت ویزای کاری و جاب آفر آلمان را در اولویت قرار دهند.

    گزینه بهتر این است که از طریق دریافت ویزای جاب سیکر آلمان، موقعیت‌های شغلی این کشور را بررسی کنید که بعد از اطمینان از انتخاب گزینه مناسب برای اشتغال یا کارآفرینی صورت می‌گیرد.

    مدارک لازم برای دریافت ویزا بعد از بازنشستگی در آلمان

    موقعیت های مهاجرتی برتر

    هزینه‌های زندگی برای بازنشستگان

    اگر متقاضی دریافت ویزای و اقامت بازنشستگی آلمان هستید باید اطلاعات کافی درباره هزینه‌های زندگی در این منطقه صنعتی داشته باشید. با دریافت ویزای بازنشستگی، متقاضی مجوز کار فعال نخواهد داشت. باید بدانید که دارندگان ویزای بازنشستگی برای کسب درآمد تنها دو گزینه سرمایه گذاری در آلمان و راه‌اندازی یک بیزینس تجاری را در پیش رو دارند. پس باید بدانید با میزان دارایی خود از عده تأمین هزینه زندگی در این کشور بر می‌آیید یا خیر.

    در حالت کلی، هزینه زندگی ماهانه در شهر‌های مختلف آلمان بین دو تا سه هزار یورو خواهد بود. عوامل مختلفی مانند شهر محل سکونت، نوع و متراژ محل سکونت، سبک تغذیه، حمل‌ونقل، خدمات درمانی، نوع تفریحات و… مهم‌ترین موارد تعیین هزینه ماهانه زندگی هستند.

    از آنجا که میزان درآمد بازنشستگان از حقوق کارگری در آلمان بیشتر است پس برای تأمین هزینه‌های زندگی در اغلب شهر‌های این کشور با مشکل مواجه نمی‌شوید.

    افراد دارای ویزای بازنشستگی می تواند در کسب‌وکار خود یا حوزه سرمایه‌گذاری فعال باشند

    بهترین شهر‌ها برای زندگی بعد از بازنشستگی در آلمان

    برای انتخاب بهترین شهر برای سکونت بعد از شرکت در برنامه دریافت مهاجرت از طریق بازنشستگی در کشور آلمان باید به اولویت‌های فردی خود دقت کنید. برای مثال، اگر فرزند دانشجو دارید باید انتخاب شهر‌های محل استقرار دانشگاه‌ها را در اولویت قرار دهید. اگر به‌دنبال راه‌اندازی کسب‌وکار بعد از سن بازنشستگی در آلمان هستید باید در انتخاب محل سکونت به این مورد توجه کنید.

    بهترین مکان برای اقامت بازنشستگان شهری است که هزینه‌های زندگی و اجاره ملک در آنجا کمتر باشد. هزینه زندگی در شهر‌های کوچک بسیار پایین‌تر خواهد بود و آلودگی هوا در سطح پایین‌تری قرار دارد. علاوه‌بر این، میزان ترافیک یا آلودگی صوتی نیز در این شهر‌ها کمتر است.

    کمک‌های پایه برای بازنشستگان

    افراد زیادی هستند که علیرغم کهولت سن و بازنشستگی واجد شرایط دریافت حقوق نیستند. حتی احتمال دارد حقوق دریافتی آن‌ها برای تامین مخارج زندگی‌شان کافی نباشد. دولت Germany شرایطی برای بهره‌مندی این افراد از کمک‌های پایه مانند پرستار، هزینه‌های درمان، اجاره خانه، پوشاک و موارد مشابه فراهم کرده است. تنها افراد دارای شرایط زیر واجد دریافت کمک‌های پایه دوران بازنشستگی هستند:

    نمونه ویزاهای اخذ شده

    تابعیت آلمان از طریق ویزای بازنشستگی

    دریافت ویزای بازنشستگی آلمان روشی مناسب برای مهاجرت و ورود به این کشور به‌حساب می‌آید. اما امکان شرکت در این برنامه برای شهروندان خارج از اتحادیه اروپا فراهم نیست. دریافت ویزای کار آلمان بهترین گزینه جایگزین برای این برنامه خواهد بود.

    شهروندان ایرانی با دریافت ویزای بازنشستگی مجوز اقامت یک‌ساله دریافت می‌کنند. بعد از این دوره یک‌ساله اعتبار مجوز اقامت را تا پنج سال دیگر تمدید کرد. پس از این دوره مسیر برای اقامت دائم بعد از سن بازنشستگی در آلمان هموارتر می‌شود.

    اگر شما نیز به‌دنبال یافتن راهی برای مهاجرت به آلمان هستید، کارشناسان موسسه مهاجرتی میرداماد پس از بررسی شرایط شما (شامل سن، میزان سرمایه، سابقه کاری، وضعیت تاهل و…) بهترین روش را به شما پیشنهاد خواهند کرد. کارکنان این مجموعه در تمام مراحل ارسال مدارک، دریافت ویزا، اقامت موقت و تابعیت آلمان در کنار شما خواهند بود.

    تابعیت آلمان از طریق ویزای بازنشستگی

    جمع‌بندی

    بر اساس قانون، ۶۵ سالگی سن بازنشستگی در آلمان است. اما افراد مبتلا به ناتوانی جسمی یا دارای سابقه پرداخت حق بیمه طولانی مدت محدودیت برای بازنشستگی زودتر از موعد ندارد. دریافت ویزای بازنشستگی یکی از راه‌های ورود به این کشور صنعتی خواهد بود. اما شرایط برای اقامت دائم ایران از این طریق کمی دشوار خواهد بود. اعتبار مجوز اقامت حاصل از این ویزا یک سال اما قابل تمدید است.

    سوالات متداول

    آیا می‌توان از طریق دریافت ویزای بازنشستگی آلمان به اقامت دائم رسید؟

    شرکت در این برنامه برای اتباع اتحادیه اروپا گزینه مناسبی خواهد بود. برای ایرانیان استفاده از ویزای کار یا جاب سیکر گزینه مناسب‌تری خواهد بود.

    سن بازنشستگی در آلمان چقدر است؟

    دولت سن ۶۵ سالگی را برای بازنشستگی تعیین کرده است. اما پرداخت طولانی مدت حق بیمه یا ناتوانی جسمی نقش مهمی در بازنشستگی زودتر از موعد دارد.

    برای دریافت حقوق بازنشستگی به چه مدارکی نیاز داریم؟

    ارائه مدارک هویتی، شماره شناسایی مالیاتی، شماره بیمه درمانی، حساب بانکی، گواهی تولد فرزندان و شماره بیمه بازنشستگی برای ثبت درخواست دریافت حقوق بازنشستگی ضرورت دارد.

    کمک‌های پایه دوره بازنشستگی چیست؟

    کمک‌های پایه در خصوص حقوق بازنشستگی، شامل پرستار، هزینه‌های درمان، اجاره خانه، پوشاک است.

    مقالات مرتبط

    فرصت‌های شغلی برای افراد بالای 45 سال در آلمان:از چالش‌ها تا موفقیت

    فرصت‌های شغلی برای افراد بالای 45 سال در آلمان:از چالش‌ها تا موفقیت

    در دنیای امروز، فرصت‌های کاری برای افراد بالای 45 سال به یکی از موضوعات مهم بازارکار تبدیل شده است. بسیاری از افراد در این سن و سال به فکر مهاجرت به آلمان یا تغییر شغل هستند تا بتوانند زندگی بهتری...

    بازار کار رشته‌های مهندسی در آلمان: شرایط، فرصت‌ها و درآمدها

    بازار کار رشته‌های مهندسی در آلمان: شرایط، فرصت‌ها و درآمدها

    بازار کار رشته‌های مهندسی در آلمان: شرایط، فرصت‌ها و درآمدها آلمان به عنوان یکی از پیشرفته‌ترین کشورهای صنعتی جهان، همواره در جستجوی نیروی کار متخصص و ماهر در زمینه‌های مختلف مهندسی بوده است. با توجه به رشد سریع صنایع و...

     ویزای کار آلمان با مدرک فنی حرفه ای + شرایط مهاجرت

     ویزای کار آلمان با مدرک فنی حرفه ای + شرایط مهاجرت

    آلمان به عنوان یکی از قوی‌ترین اقتصادهای جهان، هر ساله نیروی کار ماهر از سراسر دنیا را به خود جذب می‌کند. در این میان، افراد دارای مدرک فنی و حرفه‌ای نیز فرصت‌های بی‌نظیری برای اشتغال و ساخت آینده‌ای بهتر در...

    ویزای بلوکارت آلمان

    ویزای بلوکارت آلمان

    تصمیم برای مهاجرت و آغاز یک زندگی جدید در کشوری دیگر، یکی از مهم‌ترین تصمیمات زندگی است. اگر شما نیز به دنبال فرصت‌های شغلی بهتر و کیفیت زندگی بالاتر هستید، آلمان می‌تواند انتخاب مناسبی باشد. ویزای بلوکارت آلمان، مسیری سریع...

    0 تا 100 ویزای جاب سیکر آلمان

    0 تا 100 ویزای جاب سیکر آلمان

    ویزای جاب سیکر آلمان، دقیقا همان ویزایی است که شما نیاز دارید! مهاجرت کم‌هزینه و بدون ریسک ریجکتی که خیلی سریع نیز به اقامت دائم و همچنین به درآمد در آلمان منتهی میشود. در سال‌های اخیر، آلمان به یکی از...

    سایت های کاریابی در آلمان

    سایت های کاریابی در آلمان

    در عصر امروز، جهان به یک دهکده جهانی تبدیل شده و فرصت ‌های شغلی فراتر از مرزهای جغرافیایی یافت می ‌شوند. برای بسیاری از افرادی که در ایران به دنبال بهبود فرصت ‌های شغلی و زندگی خود هستند، آلمان به...

    تاسیس رستوران در آلمان

    تاسیس رستوران در آلمان

    کسانی که با اهداف کاری به یک کشور مهاجرت می‌کنند، بدون شک ایده‌های اقتصادی مختلفی برای شروع یک کسب و کار دارند. تاسیس رستوران در آلمان یکی از این ایده‌ها است که ممکن است مهاجران زیادی به فکر آن باشند....

    آوسبیلدونگ آلمان

    آوسبیلدونگ آلمان

    اوسبیلدونگ آلمان چیست؟ در سال‌های اخیر، تعداد مهاجران به آلمان به طور قابل‌توجهی افزایش یافته است. یکی از راه‌های مهاجرت به آلمان شرکت در دوره‌های آموزشی حرفه‌ای و کارآموزی است که به آن آوسبیلدونگ می‌گویند. جمعیت آلمان در حال پیر...

    بهترین شهر های آلمان برای کار

    بهترین شهر های آلمان برای کار

    آلمان، کشوری با اقتصاد بسیار قدرتمند است و در رتبه چهارم جهان قرار دارد. نرخ بیکاری این کشور، پایین و حدود 5 درصد محاسبه شده است. این قدرت اقتصادی، به افزایش فرصت‌های شغلی، به‌ویژه در صنایع با فناوری پیشرفته کمک...

    حقوق کارگری در آلمان

    حقوق کارگری در آلمان

    حقوق کارگری در آلمان به عنوان یکی از پیچیده ‌ترین و جامع ‌ترین سیستم ‌های حقوق کارگری در جهان شناخته می ‌شود. این سیستم قوانین و مقررات دقیقی را برای موارد مختلف از جمله استخدام، حقوق و دستمزد، مرخصی، بیمه‌...

    بازنشستگی در آلمان

    بازنشستگی در آلمان

    نیرو‌های کاری با افزایش سن از کار معاف می‌شوند و وارد دوره بازنشستگی خواهند شد. با توجه‌به افزایش هزینه زندگی بعد از کرونا، کاهش میزان درآمد در دوره میانسالی به یک معضل اساسی در تمام جهان تبدیل شده است. افرادی...

    نحوه اخذ جاب آفر آلمان

    نحوه اخذ جاب آفر آلمان

    اخذ جاب آفر آلمان یکی از راه‌های مهاجرت به این کشور است. برای دریافت جاب آفر، باید شرایط لازم را داشته باشید و از طریق یک شرکت آلمانی اقدام کنید. این پروسه ممکن است زمان‌بر باشد، اما با برنامه‌ریزی و...

    سایت های کاریابی آلمان

    سایت های کاریابی آلمان

    در سال‌های گذشته به دلیل پیری جمعیت و کم شدن نیروی کار جوان در کشور آلمان و همچنین پایین بودن نرخ بیکاری در این کشور، متقاضیان زیادی اقدام به مهاجرت به آلمان کرده‌اند. مهاجرت به این کشور از طریق روش‌های...

    حقوق و مزایای کار در کشور آلمان

    حقوق و مزایای کار در کشور آلمان

    حقوق و مزایای کار در کشور آلمان بسیار خوب است و کارگران در این کشور از امنیت شغلی و رفاه اجتماعی بالایی برخوردارند. شرایط درآمد در آلمان باعث شده است که آلمان به یکی از مقاصد جذاب برای مهاجرت کاری...

    مهاجرت کادر درمان به آلمان

    مهاجرت کادر درمان به آلمان

    آلمان به عنوان یک مقصد محبوب جهانی شناخته می‌ شود و سالانه شاهد ورود تعداد زیادی از مهاجران از طریق مختلف از جمله مهاجرت کادر درمان به آلمان است. این کشور که در پی بحران کرونا با کمبود نیروی متخصص...

    لیست مشاغل مورد نیاز آلمان 2024 (درآمد + شرایط استخدام)

    لیست مشاغل مورد نیاز آلمان 2024 (درآمد + شرایط استخدام)

    مشاغل مورد نیاز آلمان فرصت‌های شغلی مناسبی را برای افراد ماهر و متخصص فراهم می‌کنند. اگر به دنبال مهاجرت به آلمان و کار در این کشور هستید، می‌توانید با بررسی لیست مشاغل مورد نیاز، شغل مناسب خود را پیدا کنید....

    جاب آفر آلمان

    جاب آفر آلمان

    برای افرادی که قصد مهاجرت کاری به کشور آلمان را دارند داشتن یک پیشنهاد کاری از سوی یک کارفرمای آلمانی شرط لازم برای گرفتن ویزای کاری است. متقاضیانی که موفق به اخذ جاب آفر آلمان شوند در صورت رعایت شرایط...

    نظرات کاربران

    یک دیدگاه