همه چیز درباره کشور مالزی

مشاوره رایگان فوری

با ما در ارتباط باشید و سوالات ، ابهامات و نگرانی‌های خود را از طریق راه‌های ارتباطی با ما در میان بگذارید.

موسسه مهاجرتی میرداماد مهاجرت را برای شما آسان ، سریع و بدون دغدغه می‌کند.

رزرو مشاوره تخصصی

مشاوره رایگان شیراز 071-91009294

مشاوره رایگان فوری



    کشور مالزی به تنوع فرهنگی خود می‌بالد. جمعیت التقاطی آن باعث ایجاد آداب‌ورسوم مختلفی در این کشور شده است. اغلب شهرهای آن بیشترین جذب گردشگر را از نقاط مختلف جهان دارند. مالیزیا مقصد مناسبی برای کار، تحصیل، زندگی و گشت‌وگذار به‌حساب می‌آید. کشور Malaysia میزبان بسیاری از جشن‌ها و فستیوال‌های جهانی است. تیم موسسه مهاجرتی میرداماد بهترین گزینه برای زندگی و سرمایه‌گذاری را به شما پیشنهاد خواهد کرد.

    معرفی مالزی

    برای آشنایی بهتر با Malaysia اطلاعات درج‌شده در جدول زیر را مطالعه کنید.

    دسته‌بندیاطلاعات
    پایتختکوالالامپور
    جمعيت32 میلیون و 319 هزار نفر
    زبان مردم مالزیزبان مالایی و انگلیسی
    واحد پولرینگیت (MYR)
    منطقه زمانی(GMT+3) UTC+2(EET)
    مساحت329،758 کیلومتر مربع (127،320 مایل مربع)
    جمهوریپادشاهی مشروطه فدرال
    شهرهای بزرگکوالالامپور، ملاکا، جوهور, پنانگ
    مذهباسلام
    آب‌و‌هوااستوایی
    جاذبه‌های اصلیمعابد بودایی، مساجد رنگی، برج دوقلو، باغ پرندگان، مجسمه بلند ایستاده، سرسره آبی
    غذاهارشته فرنگی زرد با گوشت گاو و میگو، سوپ نودل با ماهی، ساندویچ گوشت چرخ کرده، برنج پنکیک، فرنی شیر نارگیل، پوپیا باسا
    شخصیت‌های معروفدوتا جیمی چو، صمد سعید، ژاکلین ویکتور،تان سری میشل،

    تاریخچه Malaysia

    پرتغالی‌ها برای اولین بار شبه‌جزیره مالایا را کشف کردند. بعد از مدتی، بریتانیا این جزیره را به مستعمره خود تبدیل کرد. استعمار بریتانیا باعث رونق اقتصادی این کشور شده بود. در قرن 10 میلادی اولین پادشاهی کشور مالیزیا تشکیل شد. برخی معتقدند پادشاهان اولیه این جزیره، بودایی یا هندو بوده‌اند. شواهدی به دست آمده است که سکونت انسان را از 40 هزار سال پیش در این منطقه اثبات می‌کند.

    ساکنان اولین این شبه‌جزیره را مردم چین و هندی‌ها تشکیل می‌دادند. پرتغال، بریتانیا، هلند و ژاپن در دوره‌های مختلف این کشور را اشغال کردند. سرانجام در سال 1963، کشور Malaysia به یک کشور مستقل تبدیل شد. حدود 80 سال پیش مالایی‌ها به سمت استقلال حرکت کردند. ماهاتمیر محمد اولین رئیس‌جمهور این کشور بود. اما با خروج رسمی بریتانیا از این جزیره، استقلال مالایی‌ها به رسمیت شناخته شد.

    جغرافیای کشور مالزی

    مالزی در جنوب شرق آسیا قرار دارد. نقشه مالزی از‌نظر جغرافیایی به دو قسمت کاملا مجزا تقسیم می‌شود. دو بخش اصلی این سرزمین توسط دریای چین از یکدیگر جدا شده‌اند. بیشتر مساحت Malaysia پوشیده از تپه‌ها و جنگل‌های کوهستانی است. کوه کینابالو واقع در جزیره بورنئو با ارتفاع 4952 متر، مرتفع‌ترین نقطه آن محسوب می‌شود.

    آب و هوای مالزی استوایی است و بادهای موسمی سالانه، مشخصه اصلی آن هستند. تانجونگ پی آی جنوبی‌ترین نقطه آسیا به‌حساب می‌آید و در ایالت جنوبی جوهور Malaysia قرار دارد. تنگه مالاکا متعلق به این کشور است و مهم‌ترین مسیر کشتی‌رانی در جهان محسوب می شود.

    منابع مالی و درآمدی و اقتصاد مالیزیا

    کشور Malaysia از‌نظر تولید ناخالص ملی در رتبه پنجم آسیا قرار دارد. اقتصاد بسیار قوی این کشور به بازار صنعتی و دولت‌محور آن وابسته است. منابع مختلف مانند صادرات، تولید محصولات فلزی، روغن پالم و چوب در اقتصاد آن تاثیرگذار هستند. فراموش نکنید که مالایی‌ها یکی از پیشروان صنعت خودروسازی در آسیا محسوب می‌شوند.

    رونق اقتصاد مالزی باعث شده است که سطح رفاه شهروندان آن بسیار مطلوب باشد. تلاش مالایی‌ها برای کاهش واردات و تمرکز بر توسعه صادرات از سال 1970 دلایل اصلی رشد اقتصادی این منطقه است. اعمال تغییرات سیاسی در سال‌های اخیر مسیر را برای واردات تجهیزات پیشرفته، تامین اعتبارات بین‌المللی و دریافت حمایت دولتی فراهم می‌کند.

    مهم‌ترین عوامل موثر در توسعه اقتصادی کشور مالزی شامل موارد زیر است:

    صنعت و تولید

    در سال‌های اخیر شاهد رشد و پیشرفت صنایع مختلفی مانند خودروسازی، ماشین‌آلات، الکترونیک، محصولات پتروشیمی، نساجی، فولاد و غیره در Malaysia هستیم.

    صادرات و واردات

    مالایی‌ها یکی از بزرگ‌ترین صادرکننده‌های جهان هستند. صادرات آن‌ها به عرضه محصولات مختلف در حوزه صنعت، نفت و گاز، لباس، الکترونیک و محصولات کشاورزی مربوط می‌شود. واردات آن‌ها شامل مواد خام، قطعات و تجهیزات الکترونیکی و برخی موارد مصرفی است. 

    گردشگری و خدمات

    صنعت گردشگری نقش مهمی در رونق اقتصادی مالایی‌ها بازی می‌کند. زیبایی‌های طبیعی آن باعث شده است که سالانه گردشگران زیادی از نقاط مختلف دنیا به کشور مالیزیا سفر کنند. خدمات مالی، بانکی، ارتباطات، فناوری اطلاعات، آموزش، بهداشت و درمان، بیمه و حمل‌و‌نقل سایر مولفه‌های اقتصادی مالایی‌ها هستند.

    جاذبه‌های تاریخی و تفریحی مالیزیا مسیر مناسبی برای رونق صنعت توریسم در این کشور را فراهم کرده است.

    ساختار سیاسی و نوع حکومت

    ساختار حکومتی مالایی‌ها در حقیقت الگوبرداری از سیستم پارلمانی و وست مینستر است. این ساختار حکومتی را می‌توان میراث امپراتوری بریتانیا دانست. در این کشور بیشترین قدرت در دست بخش اجرایی قرار دارد. قوه مقننه و قوه قضائیه در مالیزیا تقریبا تضعیف شده‌اند. این شبه جزیره باشکوه از سال 1957 (زمان استقلال) توسط ائتلاف ناسیونال بارسیان (ائتلاف چند‌نژادی) اداره می‌شود.

    این کشور دو مجلس با نام‌های مجلس سنا و مجلس نمایندگان دارد. تعداد اعضای مجلس نمایندگان 219 عضو است که از‌طریق هیئت‌های تک‌عضوی برای دوره 5 ساله انتخاب می‌شوند. قدرت قانون‌گذاری مالایی‌ها بین گروه‌های فدرال و ایالتی تقسیم شده است. 70 سناتور مجلس سنا به مدت 3 سال مسئولیت قانون‌گذاری را برعهده دارند. 40 نفر از سناتورها به‌صورت مستقیم از سوی پادشاه تعیین و انتخاب می‌شوند. انتخابات پارلمانی آن نیز هر 5 سال یک‌بار برگزار می‌شود.

    قدرت اجرایی Malaysia در اختیار کابینه دولت است که توسط نخست‌وزیر اداره می‌شود. بر‌اساس قانون، نخست‌وزیر باید یکی از اعضای مجلس پارلمان باشد. کابینه نیز از میان اعضای دو مجلس سنا و نمایندگان انتخاب خواهد شد.

    پایتخت و شهرهای بزرگ

    شناخت جاهای دیدنی مالزی برای سفر راحت و انتخاب مقصد ضروری است. زیباترین شهرهای این جزیره زیبا عبارت است از: 

    کوالالامپور

    کوالالامپور شهری بسیار امن، زیبا و پایتخت مالزی است. از‌نظر معماری و جاذبه‌های گردشگری می‌توان آن را با پاریس مقایسه کرد. برج‌های نورانی، مدرن و زیبا بخشی از جاذبه‌های این شهر هستند. کوالالامپور در زبان مالایی‌ها muddy estuary یا رودخانه گل نامیده می‌شود. این شهر در امتداد دو رودخانه Klang و Gombak قرار دارد. مسجدهای رنگی، پارک‌های تفریحی و موزه‌های باستانی زیبایی این شهر را بیشتر می‌کند.

    نمونه ویزاهای اخذ شده

    پنانگ

    اغلب گردشگران پنانگ را مقصدی شگفت‌انگیز می‌دانند. مجاورت با دریا و ساختمان‌های ساحلی، زیبایی بی‌نظیری به این شهر بخشیده است. اگر به تماشای معابد رنگارنگ علاقه دارید یا ترکیبی از معماری چین، تایلند و میانمار برای شما شگفت انگیز است، قدم زدن در خیابان‌های پنانگ برای شما تکراری نخواهد شد.

    جوهور

    این منطقه جنوبی‌ترین شهر در ایالت جوهور و در مجاورت سنگاپور است. مجاورت با سنگاپور باعث شده است که جوهور گران‌ترین و لوکس‌ترین شهر Malaysia باشد. خانه‌های مجلل در کنار مراکز خرید شیک و مجلل برای هر گردشگری جالب خواهد بود. منطقه Segamat که به‌دلیل درخت قهوه سودانی شهرت زیادی دارد یکی از جاذبه‌های جوهور است.

    ملاکا

    این شهر مقصد مناسبی برای افراد علاقه‌مند به تاریخ خواهد بود. ملاکا قبل از استقلال مالزی مستعمره پرتغال، هلند و بریتانیا بوده است. مکان‌های تاریخی و غذاهای خوشمزه دلایل اصلی محبوبیت ملاکا هستند. تنوع فرهنگی و زبانی یکی دیگر از نقاط مثبت این شهر به‌حساب می‌آید.

    موسسه مهاجرتی میرداماد با توجه به جاذبه‌های گردشگری، اماکن تاریخی و تفریحی، Malaysia را به‌عنوان یک گزینه مناسب برای سفر یا اقامت می‌داند. برای اطلاع بیشتر از شرایط زندگی در این کشور می‌توانید از مشاوره کارشناسان این موسسه بهره‌مند شوید.

    فرهنگ و آداب و رسوم

    مالایی‌ها مردمی بسیار مهمان‌نواز و خون‌گرم هستند. پیروان ادیان مختلف مانند اسلام، مسحیت، بودایی و هندوها در آرامش کنار یکدیگر زندگی می‌کنند. اخلاق بسیار خوب و دست‌و‌دل‌بازی دو مشخصه اصلی مردم کشور مالزی است که مردمی بسیار منظم و متعهد هستند. بر اساس قانون، ورود مسلمان به قمارخانه‌ها ممنوع است.

    کشور Malaysia را باید جامعه‌ای چند‌نژادی دانست. اما تنها مسلمانان مسئولیت اداره آن را بر عهده گرفته‌اند. فرهنگ اسلامی و عقاید سنتی در ایجاد جایگاه ویژه برای خانواده در این سرزمین نقش مهمی داشته است. بحث و جدل با صدای بلند در مکان‌های عمومی ممنوع است. مردان و زنان مالیزیایی در روابط خود به رعایت دستورات اسلام ملزم هستند. هنگام مکالمه با بومیان و شهروندان مالایی هرگز سر خود را لمس نکنید. این حالت بی‌احترامی به مخاطب است.

    برای دادن یا گرفتن هر چیز از دست راست استفاده کنید. برای سلام و احوال‌پرسی تعظیم را از یاد نبرید. برای دست دادن منتظر بمانید تا فرد مقابل شما دست خود را دراز کند. هرگز نوشیدنی الکلی یا پوست خوک به مالایی‌ها هدیه ندهید. پول، بهترین هدیه در این کشور محسوب می‌شود. برای حضور در ملاقات‌های رسمی با کت و شلوار تیره، کراوات و پیراهن آستین بلند بپوشید.

    قوانین عمومی در Malaysia

    مالزی مانند هر کشور مستقل دیگری برای اداره خود به رعایت قوانین وابسته است. بخش‌های مختلف قانون این کشور عبارت‌اند از:

    • قانون اساسی
    • قانون مدنی
    • قانون مهاجرت
    • قانون راهنمایی‌و‌رانندگی
    • قانون کار

    بر‌اساس قانون، ورود برخی داروها و مواد مخدر به مالیزیا ممنوع است. اغلب حیوان‌های در این سرزمین به ویروس هاری مبتلا هستند و شما قبل از سفر به آن باید تزریق واکسن هاری را جدی بگیرید. برای تردد کارت شناسایی معتبر همراه داشته باشید. رفتن به بار و روزه‌خواری در ماه رمضان جرم است. همچنین در این قلمرو می‌توان از اینترنت رایگان در مکان‌های عمومی مانند کتابخانه و رستوران‌های بزرگ استفاده کرد. 

    توسعه اقتصادی و سیاست‌گذاری‌های دولتی، کشور مالیزیا را به مقصد مناسبی برای سرمایه‌گذاری تبدیل می‌کند

    موسسه مهاجرتی میرداماد با بهره‌گیری از وکلای مجرب و بررسی همه‌جانبه شرایط کاری و اقتصادی مالزی بهترین مسیر برای سرمایه‌گذاری، مهاجرت و تحصیل را به شما پیشنهاد کنند.

    جمع بندی

    کشور مالزی در جنوب شرق آسیا قرار دارد. این کشور بعد از استقلال از‌طریق نظام سلطنتی مشروطه اداره می‌شود. رونق اقتصادی Malaysia در سال‌های اخیر مسیر مناسبی برای سرمایه‌گذاری و مهاجرت کاری به مالیزیا ایجاد کرده است.

    سوالات متداول

    دلایل اصلی توسعه اقتصادی Malaysia چیست؟

    جذب سرمایه خارجی، دخالت دولت در برنامه‌های اقتصادی، صادرات و گردشگری مهم‌ترین عوامل در رونق اقتصادی این منطقه هستند.

    سیستم سیاسی مالیزیا چگونه اداره می‌شود؟

    نظام این کشور سلطنتی مشروطه است. نخست‌وزیر و کابینه در اداره کشور دخالت مستقیم دارند.

    قوانین کار در Malaysia چیست؟

    نیروی کار بین‌المللی برای ورود به این سرزمین نیازمند دریافت ویزا و مجوز کار است.

    فرهنگ مردم مالزی و مذهبی رسمی آن چیست؟

    مذهب رسمی آن، اسلام است. مردم آن بسیار خون‌گرم، مهمان‌نواز و دست‌و‌دل‌باز هستند. رعایت قوانین اسلامی در روابط اجتماعی مالایی‌ها ضروری است.

    زیباترین شهرهای آن کدام است؟

    کوالالامپور، ملاکا، جوهور و پیانگ زیباترین شهرهای آن هستند.

    مقالات مرتبط